Gündüz işçi akşam antrenör

Gündüz işçi akşam antrenör

Bazıları gibi bahane üretmeyen bir kişi çıkıyor, 110 öğrencinin elinden tutarak öğretmenlerin yapamadığını gönüllü olarak yapıyor. Kendisine teşekkür etmek lazım.

Hani bazıları diyor ya, 'Biz ne yapalım öğrenciler öğrenmek istemiyor, biz ne yapalım bize gelen öğrencilerin seviyesi düşük, biz ne yapalım yeni nesil kötüye gidiyor, biz ne yapalım imkan verilmiyor, biz ne yapalım yapacak kimse yok, biz ne yapılm öğrencilerden talep yok gibi bir çok bahane üretiyorlar. Demek ki bir kişi çıkıyor 110 öğrencinin elinden tuta biliyor. Çubuk'ta 50 beden eğitimi öğretmeni var. Bunlarda Ahmet hoca gibi 100 kişinin elinden tutsa kötü alışkanlık edinen çocuk kalmaz.... 

 

Çubuk’ta yaşayan milli judocu ve antrenör Koçyiğit, gündüz fabrikada işçilik, akşam saatlerinde ise gönüllü antrenörlük yapıyor ve dünya şampiyonasına hazırlanıyor
Çubuk'ta yaşayan ve gündüz bir fabrikada işçi olarak çalışan 41 yaşındaki milli judocu Ahmet Koçyiğit, yaklaşık 2 yıldır ilçedeki bir spor salonunda gençlere judo eğitimi veriyor. Gençleri kötü alışkanlardan korumak ve milli takıma sporcu yetiştirmek amacıyla gönüllü olarak işten çıktıktan sonra akşamları bir kısmı dar gelirli olan 110 çocuğa judo öğreten Koçyiğit, antrenörlük kimliğinin yanı sıra sporcu yönüyle de dikkati çekiyor. Eğitim verdiği judocu çocukların hem kötü alışkanlıklardan uzaklaşması hem de milli takıma seçilebilmeleri için çaba gösteren milli sporcu Koçyiğit, bir yandan da dünya şampiyonasına hazırlanıyor.

"PARKLARDA SPOR YAPTIM"
Milli sporcu Ahmet Koçyiğit yaptığı açıklamada, geçmişte imkanı olmadığı için çocuklarıyla parklarda spor yaparak milli takıma hazırlandığını ifade ederek "Şimdi Allah imkan verdi, ben de üzerime düşen görevi yapıyorum" dedi. Amacının dar gelirli çocuklara sahip çıkarak teknoloji ve madde bağımlılığı gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak olduğunu vurgulayan Koçyiğit, şöyle devam etti: "Spor yaparken çok zorluklar yaşamıştım, aynı zorlukları gençlerimizin, çocuklarımızın yaşamasını istemiyorum. Öncelikli hedefimiz gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, daha sonrada milli takıma sporcu yetiştirerek ülkemizi ve ilçemizi en güzel şekilde temsil etmek istiyoruz."

SPOR AHLAKINI ÖĞRETİYOR
Ahmet Koçyiğit, ilçedeki spor salonunda güzel bir ortam oluşturduklarını anlatarak daha sonra şunları söyledi: "Hem sağlığa faydalı bir spor yapıyoruz hem de spor ahlakını küçük yaşta çocuklara kazandırıyoruz. Sabah 08.00'den saat 17.00'ye kadar fabrikada çalışıyorum. İşten çıkıp çocuklara yılmadan, usanmadan judo öğretmekten dolayı çok mutluyum. Bir çocuğumuzu sokaktaki kötü alışkanlıklardan kurtarırsak ne mutlu bize."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum