Görme engellilere konuşan kütüphane

Görme engellilere konuşan kütüphane

Çubuk'ta görme engellilerin konuşan bilgisayar ve kabartma monitör aracılığıyla kitaplardan faydalanabilmesini sağlayan sesli kütüphane hizmete girdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olarak hizmet veren Milli Kütüphane Başkanlığı görme engellilerin taleplerini karşılamak amacıyla gönüllü okuyucuların seslendirmiş olduğu kitapları www.mkutup.gov.tr/mkp internet adresi üzerinden hizmete sundu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Ömer Yıldırım şunları söyledi"Hizmetten faydalanmak üyelik esasına dayanmakta olup ,üyelik ücretsizdir.Üyelik BELİRTİLEN site üzerinde yer alan üyelik formunun doldurulması ve rapor yada özürlü kimliğinin fotokopisinin Milli Kütüphaneye ulaşmasıyla kazanılmaktadır. Kütüphane internet sitesinde edebi eserler (roman,öykü,şiir,deneme) ile KPSS hazırlık, KPDS hazırlık, Üniversiteye hazırlık, SBS hazırlık konularını içeren 5000 kadar seslendirilmiş eser bulunmaktadır.

Görme engellilerimiz gerek evlerinden gerekse de altyapısı hazırlanmış olan İlçemiz Çubuk Halk Kütüphanemizden yararlanabileceklerdir."dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.