Gönüllü Gençlerden Köy Okuluna Ziyaret

Gönüllü Gençlerden Köy Okuluna Ziyaret

Yardım Gönüllüleri Topluluğu Başkanı Emrah Altuntaş, "Daha öncesinde köy okullarında çeşitli tadilatlar yapıp, kütüphaneler kurmuştuk. Bu sefer çocuklara yönelik birebir katkı sağlamak amacıyla böyle bir etkinlik gerçekleştirdik" dedi.

Yardım Gönüllüleri Topluluğu üyeleri, Ankara’nın Çubuk ilçesinin Aşağı Çavundur İlk ve Ortaokulu’nu ziyaret ederek, 150 öğrenciye ağız ve diş sağlığıeğitimi verdi. Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen eğitimde çocuklara diş fırçalamanın önemi, doğru diş fırçalama yöntemi ve ağız bakımı hakkında öğretici uygulamalar yapıldı. Etkinlikte aynı zamanda çocuklara diş macunu ve diş fırçası dağıtıldı. Ortaokul seviyesinde olan öğrencilere ise doğru hedef koyma ve doğru hedefe ilerleme konusunda bilgiler aktarıldı. Bu konularda gençler tecrübelerini öğrencilerle paylaşarak, onlarla hem keyifli bir sohbet yaptı hem de kişisel gelişim yönünden eğitici bir etkinlik gerçekleştirdi.

Bir etkinliğin daha altına imza atmaktan gurur duyduklarını belirten Yardım Gönüllüleri Topluluğu Başkanı Emrah Altuntaş, "Yardım Gönüllüleri olarak Gazi Üniversitesi öğrencileriyle çok sayıda etkinlik gerçekleştirdik. Çocuklara, yaşlılara, engellilere, kimsesizlere ve ihtiyaç sahiplerine yönelik her zaman çeşitli faaliyetlerimiz oldu. Daha öncesinde köy okullarında çeşitli tadilatlar yapıp, kütüphaneler kurmuştuk. Bu sefer çocuklara yönelik birebir katkı sağlamak amacıyla böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Gazi Üniversitesi diş hekimliği fakültesinden gelen arkadaşlar bu konuda daha bilgili olup çocuklara ağız ve diş sağlığı ve bakımı hakkında doğru bilgilerle aydınlatarak, çocukların çeşitli sorularına cevap verdiler, bu kapsamda onlara da teşekkür ediyorum. Çocuklarla çok keyifli bir gün geçirdik, umarım onlara yararlı olup, eğitici nitelikle paylaşımlarda bulunmuşuzdur. Yardım Gönüllüsü ailesi olarak böyle güzel bir etkinliğin altına imza atmaktan gurur duyuyoruz. Her zaman belirttiğimiz gibi ’Gönüllü olmak, zorunlu olmadan sorumlu olmaktır’ dileyen herkes bizimle birlikte elini uzatabilir" ifadelerini kullandı.

Eğitimler sonrasında çocuklarla oyun oynanarak motivasyonları arttırıldı. Keyifli ve güzel bir gün geçiren çocuklar, gönüllü gençlerle fotoğraf çekindi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.