GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI SÖNÜK GEÇTİ

GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI SÖNÜK GEÇTİ

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nın 93. Yılı kutlamaları ilçemizde sönük geçti.

 

Şuayip YAMAN

                                                                                                                   

Her yıl Çubuk Şehir Stadı’nda yapılan etkinlikler, bu yıl Atatürk Parkı’nda Belediyenin hazırladığı platformda yapıldı.

dscf0937.jpg

 Kutlamalara; İlçe Kaymakamı Cemal Şahin, İlçe Garnizon Komutanı Prs. Yzb. Sıtkı Akgöz, İlçe Belediye Başkanı Lokman Özden, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Ali Çalık, İlçe Emniyet Müdürü Tacettin Çelebi, Gazi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Ramazan Bayındır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hayati Tamer, Belediye başkan yardımcıları, İl genel meclisi üyeleri, Belediye meclis üyeleri, okul müdürleri, Çubuk Spor Kulübünün yönetici ve futbolcuları ve gösteri grupları katıldı. Halktan ve gençlerden katılım ise çok azdı.

İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’nün Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından, Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu önünden başlayan “Gençlik Yürüyüşü” Atatürk Parkı’nda sona erdi. 

Sunumunu Mustafa Sandıklı’nın yaptığı etkinlikler, Bekir Yılmaz İlköğretim Okulu Mehteran Takımı’nın gösterisi ile başladı.

Bekir Yılmaz Gençlik Spor Kulübü’nün Eskrim Gösterisi, Çubuk Belediye Başkanlığı Gaziantep Halk Oyunları Ekibinin Gösterisi, Gazi Eğitim Yüksek Okulu Meslek Yüksek Okulu Müzik Dinletisi ve Seğmenlerinin gösterisi, Ankara Büyükşehir Belediyesi Çubuk Aile Yaşam Merkezi Boks gösterisi, Yücelhan Spor Kulübü’nün Taekwando gösterisi ve Çubuk Belediyesi tarafından kurulan,  Üç Harf Rock Grubu’nun konseri izleyicilerden tam not aldı.

Gösteri gruplarında yer öğrencilerin en büyük özelliği ise çoğunun; Ankara ve Türkiye çapında derece ve madalya alan öğrencilerden oluşması idi.

Gösteri ve etkinlikler Belediye tarafından hazırlanan platform üzerinde yapıldı. Platform küçük olduğu için, öğrenciler kısıtlı hareket ettiler, zaman zaman da sıkıntı yaşadılar, düşme tehlikesi atlattılar.  Bu gösteri ve etkinlikler stat da yapılmış olsaydı. Daha güzel ve muhteşem olurdu.  

Yarın ( 20 Mayıs 2012) sabah programında,  “Bisiklet Şöleni”  yapılacak. Bisikleti olan herkes bu Şölene katılabilecek; saat 10.00 da Gazi Üniversitesi yerleşkesi önünde toplanacaklar ve saat 10.30’ da Çubuk Barajı’na hareket edecekler.

Saat 13.00’de ise, Mustafa Ceceli ve Uğur Işılak’ın Ankara Arena’daki konseri için otobüsler Atatürk Parkı önünden kalkacaktır.

 

                        GENÇLİK YÜRÜYÜŞÜ VE ŞÖLENİ SÖNÜK GEÇTİ    

İlçemizde bu yıl, Gençlik Yürüyüşü ve Gençlik Şöleni’ne ilgi ve katılım çok azdı.   Gençlik Yürüyüşü’nde uzun kuyruklar oluşurdu.

19 Mayıs etkinliklerine halkın ve gençlerin katılımı çok azdı. Festival dolaysıyla düzenlenen konserleri hatırlıyorum da o günlerde hınca hınç dolan Atatürk Parkı bugün çok sessizdi.  Çünkü gençler, kendilerine armağan edilen Bayram’da yoktu.

 Geçtiğimiz yıllarda Çubuk Şehir Stadı’nda yapılan törenlere gerek okulların ve gerekse halkın katılımı oldukça fazla olurdu. Şehir Stadı dolup, taşardı. Bayramın olduğu gün insanlar sabahın erken saatlerinde yer kapmak için Stada akın akın giderlerdi. Bazı ailelerde küçük çocukları ile giderlerdi. Hatta onlara elde sallanan küçük Türk Bayrakları, balon ve şeker alırlardı. Bu gidişle bu görüntülere hasret kalacağız… Tören alanında bugün elinde Türk Bayrağı olan bir çocuk bile göremedim. Oysa geçtiğimiz yıllarda yüzlercesini görürdüm.

Stadın içi öğrencilerle, dışı da insanlarla dolar taşardı.  Öyle kalabalık olurdu ki iğne atsanız yere düşmezdi. Stat da binlerce kişi olurdu.

Dini Bayramlar gibi MilliBayramlarda;toplumların fertlerinin birbirlerine sevgi ve saygı ile yaklaşma, yardımlaşma, birbirlerinin gönlünü alma ve yakınlaşma, mutluluk ve sevgi huzuru dolu dolu yaşama günleridir. Öteden beri her milletin birçok millî günleri, milli bayramları ve dini bayramları vardır, her toplum bu bayramlarını kutlarlar. Toplumu birlik beraberlik kardeşlik ve dayanışma içinde tutan, saygı ve sevgi temelinde insanları birleştiren önemli günlerdir.


            Bayramların, millî ve dinî duyguların, inanışların pekişmesi, taze ve canlı tutulması fonksiyonu yanında, toplumun birlik ve beraberliğini sağlamada ve bunun bireylerin bilincinde yer etmesinde de büyük önemi vardır. Milli bayramlar Ulus olma, beraber aynı kaderi aynı tasayı aynı kıvancı yaşama gücünü kuvvetlendirir.                                                                                   

19 Mayıs 1919, Mustafa Kemal’in Samsun’a çıktığı ve Bağımsızlık mücadelesini başlattığı  ‘İlk Adım’dır, ilk gündür. Atatürk tarafından gençlere armağan edilen ve adı “ 19 Mayıs Gençlik ve Spor” olan bu Bayram neredeyse gençler siz kutlandı. Park’ta özellikle gençleri aradım. Tören alanında, gösteri ve etkinliklere katılanlardan başka ancak 20-30 civarında genç vardı.

İlçede 20 bin öğrenci var. Bunların bir kısmı etkinlik ve gösterilere resmi olarak katılmasalar bile, en azından gösterileri seyretmek için gelebilirler ve Atatürk Parkı’nı doldurabilirlerdi. Bu suretle gösteri yapan arkadaşlarının moral ve motivasyonunu artırabilirlerdi. Ama olmadı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramınız Kutlu Olsun…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum