Gençlik ve Spor Bayramı Kutlandı

Gençlik ve Spor Bayramı Kutlandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 

Şuayip YAMAN

 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 94. Yıldönümü’nü buruk kutladık.

13.20130521004640.jpg

İlçemizdeki törenlerin ilki saat 9.30’da, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mustafa Kalender’in, Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Büstü’ne çelenk sunumu ile başladı.

 

Protokolün katıldığı İkinci tören ise saat 10.00’da, Çubuk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin bahçesinde başladı.

Sunuculuğunu Felsefe Öğretmeni Meryem Kurşun’un yaptığı, kutlama töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

11.20130521004718.jpg

İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mustafa Kalender günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “Bu gün, Türk Milleti’nin kendi makûs talihini döndürmeye başlayarak, esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırışının 94. Yıldönümünü büyük coşku ile kutladığımız, siz sevgili gençlerimize; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı armağan ettiği gündür.

 

Bu günün coşkusunu ülkemizin geleceği olan siz sevgili gençlerimizle paylaşıyor, Atatürk’ü Anma Genlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum.

 

19 Mayıs 1919 tarihi; Anadolu’da kurtuluş meşalesinin yakıldığı, yeni Türk Devleti’nin temellerinin atıldığı, Türk Milli Kurtuluş Hareketi’nin başlatıldığı anlamlı bir gündür.

 

İşte o gün başlatılan Kurtuluş Savaşı; bu gün Türk Devleti’nin Çağdaş Milletler içerisinde yerini almasını sağlamıştır.

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 günü Samsun’a çıktığı andan itibaren zihnini meşgul eden iki düşünce vardı. Birincisi, “Bağımsızlık ve Özgürlük”; yani milletin önüne bağımsızlık düşüncesini ortaya koyarken, “Ya İstiklal, Ya Ölüm” parolasıyla kurtuluş meşalesini yakıp düşmanı yurttan kovmak. İkincisi ise, “Milli İradenin Misak-ı Milli Sınırları İçerisinde Gerçekleştirilmesi İle” kurtuluşun önüne koymuş ve milli mücadelenin vazgeçilemez ilk iki şartı olarak saymıştır. 

 

Sevgili Gençler;

Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti, siz gençlere emanettir. Büyük Önder Atatürk, Türkiye Cumhuriyetini siz gençlere emanet ederken, size olan sonsuz güvenini ise şu sözüyle ifade ediyor, “Gençler! Cesaretinizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz.”

 

Bu bağlamda; herhangi bir işi yaparken neyi, nasıl, niçin ve ne zaman yapmak istediğinizi bilmek, işin yarısını yapmak demektir. Gayeniz belli olduğu sürece, azimle ona ulaşmanız kolaylaşacaktır.

 

Sevgili gençler; Biz de sizlere güveniyoruz. Bu ilkeler doğrultusunda vatanımızı ve bayrağımızı sonsuza değin koruma görevinin bizler ve sizlere emanet edildiği bilincini taşıyoruz.

 

Bu bilinçle kendi bireysel sınırlarımız içinde sorumlu, duyarlı ve çalışma azmi içinde, ülkemizin kalkınmasında önemli görevler üstlenerek üretimde katkıda bulunacağınıza inanıyor, tekrar Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramınızı kutluyorum.”

 

Etkinlikler, Okul öğrencilerinin seslendirdiği ‘oratoryo’ ile başladı. Bunu Halk Oyunları Ekibi’nin gösterileri izledi.

 

Tören, ‘Yücelhan Spor Merkezi ( Taekwondo) öğrencilerinin gösterileri ile son buldu.

 

Kutlama programı, 11 Mayıs 2013 Cumartesi günü öğleden sonra meydana gelen ve 51 yurttaşımızın ölümüne neden olan, “Reyhanlı’daki patlamalar’ nedeniyle kısaltıldı. Bu nedenle etkinliklerden, ‘Ödül Töreni’ iptal edildi.

 

Kutlama töreni 35 dakika sürdü.

12.20130521004749.jpg

Törene katılım çok azdı.

Törene; İlçe Kaymakamı Cemal Şahin, Garnizon Komutanı ve İlçe Jandarma Komutanı Jan. Yzb. Niyazi Murat Tiryaki, İlçe Belediye Başkan Vekili Hüseyin Doğanay, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Ali Çalık, İlçe Emniyet Müdürü Tacettin Çelebi, Girişim Entegre Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şan, Okul Müdürü Fatih Derin, müdür yardımcıları, öğretmenler, kutlama törenlerinde görev alan öğrenciler ve az sayıda da veli katıldı.

 

İlçede faaliyet gösteren diğer okullar ise, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı”nı, okullarının bahçelerinde çeşitli etkinliklerle kutladılar.

 

Şehir ve kasabalarda bir şenlik havası içinde kutlanan Milli bayramlarımız; Ulusça kutladığımız, birlik beraberliğimizi pekiştiren sevinçli günlerimizdir. Milli bayramlarımızı kutlarken atalarımızın kahramanlıklarını ve başarılarını anar, bize emanet ettikleri değerlerin önemini daha iyi kavrarız.

 

Milli bayramlarımız aynı zamanda; Ulus olma, beraber aynı kaderi aynı tasayı aynı kıvancı yaşama gücünü de kuvvetlendirir. 

 

19 Mayıs 1919 ; Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da yaktığı ‘Özgürlük Ateşi’nin ilk adımı, Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı, ümmetten millete geçişin ilk basamağı, ulusal onurun kazanılmasının birinci adımı idi. Mustafa Kemal ve silah arkadaşları 94 yıl önce bugün, büyük bir devrimi başlattılar!..  Kurtuluş Savaşı’nı yoklukla, yoksullukla her imkânsızlıkla başlatıp zafere ulaştılar. En önemlisi de 7 düvele karşı bütün cephelerde kahramanca savaştılar.

 

Özgürlüğün adımı 19 Mayıs, Gençliğe verilmiş bir meşale 19 Mayıs, Sönmeyen bir ateş 19 Mayıs… 

 

Türk Milleti’nin,  “Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramını” en içten dileklerimle sevgi ve saygı ile kutluyorum…

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.