Gazi'nin Çubuk Yerleşkesinde Seminer

Gazi'nin Çubuk Yerleşkesinde Seminer

Çubuk'ta, Gazi Üniversitesi Yerleşkesinde öğrencilere sigara, alkol ve uyuşturucu ile mücadele konularında seminer verildi.

Gazi Üniversitesi Çubuk Yerleşkesinde düzenlenen 'Bağımlılıkla Mücadelede Yalnız Değilsiniz, Sizin İçin Sizinle Birlikteyiz' seminerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği Uyuşturucu ile Mücadele Kısım Amiri Başkomiser Yasin Durmuş, Çubuk Emniyet Müdürlüğünden Başkomiser Yahya Çelik, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Başkomiser Yasin Durmuş, seminerde yaptığı konuşmada, sigaraya başlama yaşının 9'a kadar düştüğünü ifade ederek, ne zaman ve nasıl bireyler sigarayla tanışır, kimler bağımlılıkta etkili olur, kullanıcıların kendilerine, ailelerine ve topluma vermiş olduğu zararları anlattı.

Slayt gösterimi eşliğinde korunma yolları konusunda alınması gereken önlemleri de belirten Durmuş, özellikle bağımlılığa karşı mücadelede eğitim kurumlarıyla iş birliği içinde bulunulması gerektiğini ve bu konuda emniyet tarafından ülke genelinde yapılan mücadeleler konusunda da bilgi verdi.

Seminerde bağımlılığa psikolojik, sosyal ve aile sorunlarının başlangıçta etkili olduğunu da söyleyen Durmuş, genel inanışın aksine dışarıdan insanların değil, yakın arkadaşların bağımlılığı artırmada önemli rol oynadığını kaydetti.

Durmuş, 'Bu tür insanlar bu maddelere ulaşa bilmek için her yolu uygun görmekteler. Bu nedenle de en yakın arkadaşlarını dahi kurban seçe bilmekteler. Ayrıca madde bağımlısı insanlar ihtiyaçlarını gidere bilmek için her türlü yasa dışı yola da başvurabiliyorlar. Uyuşturucu sadece kullanıcıyı değil, çevresini de çok fazla olumsuz olarak etkilemektedir' dedi.

Uyuşturucu bağımlılığının sonunun ölüm olduğuna dikkati çeken Durmuş, daha sonra öğrencilerin sorularını cevapladı.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.