GAZİ ÜNİVERSİTESİNDE HIDIRELLEZ ŞENLİĞİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİNDE HIDIRELLEZ ŞENLİĞİ

Gazi Üniversitesi'nin geleneksel Hıdırellez Bahar Şenlikleri bu yıl Çubuk'ta kutlandı!

Gazi Üniversitesi Gazi Meslek Yüksekokulu tören alanında düzenlenen şenlik alanında düzenlenen Hıdırellez Bahar Şenlikleri'nde geleneksel Hıdırellez ateşi yakıldı, protokol heyeti öğrencilerle birlikte yumurta tokuşturdu.

Türkistan'dan Türkiye'ye Hıdırellez Kutlamaları'nın temsil edildiği şenliklere Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Duran Altıparmak, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Baki Erdoğan, Gazi Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Demet Somuncuoğlu Özerbaş, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Gazi MYO Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Sezai Türk ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Haldun İpek ile  
öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. 


PROTOKOL HIDIRELLEZ ATEŞİNDEN ATLADI


Prof. Dr. Ayşe Yücel Çetin'in konuşmacı olarak katıldığı ve sunuculuğunu Derya Eskimen'in yaptığı şenliklerde, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Çubuk Belediyesi Başkanı Lokman Özlem'inde katıldığı törende konuşmaların ardından Hıdırellez ateşi yakıldı. Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, geleneksel şenlik ateşinin üzerinden atlarken, protokol heyetinin yumurta tokuşturmaları sırasında oldukça renkli kareler yaşandı. 


Programda Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun Silifke ve Burdur halk oyunu ekiplerinin oyunları izlendi. Program sonunda ise öğrenciler şarkı eşliğinde oyunlar oynayarak eğlendiler.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.