Gazi de Panel

Gazi de Panel

Gazi Üniverstesi Çubuk Yerleşkesinde ''İş Dünyası Nasıl Bir Meslek Yüksekokulu İstiyor'' Konulu Panel Düzenlendi.

''İş Dünyası Nasıl Bir Meslek Yüksekokulu İstiyor'' konulu Panel,Gazi Üniversitesi Çubuk Yerleşkesi Sosyal Aktiviteler Salonunda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan panel Prof. Dr. Duran Altıparmak’ın konuşmasıyla devam etti.

Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Duran Altıparmak, ''Üniversitenin yalnız başına 'ben şu programı açıyorum' demesi yeterli değildir. Bunun ihtiyaç analizinin iyi yapılması gerekiyor'' dedi.

Meslek Yüksekokullarının bu günkü şeklinde devam etmesinin hem kaynak, hem de insan israfına neden olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
''Meslek yüksekokullarında yeni program açılmasının veya mevcut programların devam etmesi konusunda iş yeri, sanayici ve üniversitenin birlikte karar vermesi gerekiyor. Üniversitenin yalnız başına 'ben şu programı açıyorum' demesi yeterli değildir. Bunun ihtiyaç analizinin iyi yapılması gerekiyor. Bölgesel ihtiyaçların iyi belirlenmesi gerekiyor. Bölgede yetişmiş insan gücüne hangi alanda ihtiyaç varsa, onun tespit edilmeli. Çünkü mezun ettiğiniz insanları istihdam edebilmeniz için bunun analizinin iyi yapılması gerekiyor.''

İç Anadolu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (İÇASİFED) Genel Başkanı Mehmet Akyürek de mesleğini ve işini seven teknik elemanlar olmaması durumunda kendilerinin ürettim yapamayacağını söyledi.
Sanayici ve iş adamlarının artık sadece üniversite diploması ile yetinmediğini ifade eden Akyürek,''Meslek yüksekokulları mezunlarından mesleğinde uluslararası standartlara geldiğinin belgesini de getirmesini istiyoruz'' dedi.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ise ilçede istihdam artıracak her türlü projeye katkı sağlayacaklarını vurgulayarak, bu konuda üniversite ve iş adamları ile hareket edeceklerini söyledi.
Meslek yüksekokulu öğrencilerinin eğitimleri ve iş bulmaları konusunda imkanları doğrultusunda yardımcı olduklarını vurgulayan Özden, özellikle sanayi bölgelerine ulaşımın kolaylaştırılması konusunda girişimlerde bulunduklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.