Fırat Aydunus’tan Haftanın Maçlarına Dair Önemli Açıklamalar

Fırat Aydunus’tan Haftanın Maçlarına Dair Önemli Açıklamalar

Geçtiğimiz hafta Süper Lig’in maçlarının tamamlanmasıyla birlikte başta Fırat Aydunus olmak üzere birçok isim, haftanın karşılaşmalarına dair önemli açıklamalarda bulundu.

 

Açıklamalar neticesinde takımlardaki performans düşüklüğü eleştiren ve hakem kararlarına da değinen yorumcular, bir nevi Bahsegel futbol severlerinin sesi olmayı başardılar. Haftaya dair yorumculara ve en önemlisi de eski hakem Fırat Aydunus’a dair önemli açıklamalar şu şekilde:

 

Mehmet Arslan: Hepimizi Kandırıyorlar

Futbolcuların temposuz futboluna ve hakemlerin kötü yönetimine değinen Mehmet Arslan; “İki düdük arası futbol” diyerek durumu harika özetlemiş Uğur Meleke. Fazla söze gerek yok. Bu ülke futbolunun ritminin, hızının önünü kesen ve bir tekaütler (emekliler) ligine çeviren futbolcu, hakem ve teknik adam sorunu bu. Biri yalandan sakatlanıyor, diğeri en küçük müdahaleye düdük çalıyor, öbürü de tüm bunları taktik olarak kullanıyor. Kandırıyorlar bizi. Sizi başarıya götürecek olan sahip olduğunuz sistem ve planınızdır. Bu anlamda 2 takımın da ne bir sistemi ne de planı var. Sadece oyuncu sakatlıkları ve transferine bel bağlamak bir teknik adam açmazıdır.” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

 

Uğur Meleke: Futbol Arası Futbol İzlettirdiler

Haftanın karşılaşmalarındaki kötü taktik, futbol ve sürekli olarak duran oyuna değinen Uğur Meleke; “Ben her iki hocanın da mazeretlerinin bu berbat derbi görüntüsü için yeterli olduğunu düşünmüyorum. Bence iki hoca da beraberliğin şu aşamada kendi konumları için yıpratıcı olmayacağının farkındaydılar ve rakiplerinin ataklarını olgunlaşmadan stratejik faul felsefesiyle kestiler. Maçta tam 34 faul var. Faul arası futbol izlemeye çalıştık adeta! Ayrıca Avcı’nın 24 günde 6 maç söylemi de artık çağ dışı. Hafta içinde 76 takım play-off turu oynadılar. Bunların hepsi bu ay 6-7-8 maça çıktılar zaten; Fenerbahçe, Başakşehir, Sivas da dahil.” sözleri ile haftayı özetlemiş oldu.

 

Güntekik Onay: Visca ve Nwakaeme’yi Çok Arıyorlar

Trabzonspor’un biri takımdan ayrılan ve biri de kol sakatlığı yaşayan futbolcularına değinen Güntekin Onay; “Trabzonspor, yorgun moralsiz ve önemli oyuncularından yoksundu. Tempoyu düşük tutup risk almadan dengeli bir futbolu tercih ettiler. Ancak hücumda Visca ve artık kadroda olmayan Nwakaeme’yi fazlasıyla aradıkları bir gerçek. Durum böyle olunca da beraberliğe razı bir görüntü ortaya koydular. G.Saray ise yine tempoyu yükseltemedi. 11’de sahaya çıkan Seferovic yine rakip savunmayı tehdit edecek aksiyonlardan uzaktı. Kerem kendine güven konusunda sorunlar yaşıyor ve takımdan kopuk görüntüsü devam ediyor. Bu kadar yavaş oynanan futbol, hızdan yoksun ve sürekli duran bir oyun kuşkusuz izleyen kimseyi tatmin etmedi.” sözlerini kullandı

 

Fırat Aydınus: Ana Sorun Formsuzluk

Hafta genelinde hem hakemlerin hem futbolcun hem de teknil adamların ciddi bir formsuzluk yaşadıklarını belirten Fırat Aydunus; “Futbol adına bir mesajı ve keyfi olmayan derbi izledik. Avcı’nın bahsettiği maç yoğunluğu temposuna artık söz söylemesek çok iyi olacak. Avrupa liglerindeki takımlar ne yapsın? Trabzonspor’da 24 gündeki maç sayısından ziyade kadrodaki eksikler önemli. İdeal ilk 11’in neredeyse yarısı henüz sahada yok. G.Saray’da ise Mertens gibi yenilerin etkisi artıyor. Ancak ana sorun transferlerin bitmemesi değil, en başından bu yana kadroda olanların form durumlarındaki kısırlık ve vasatlık.” sözleriyle haftayı özetledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.