Festival'le Çubuk's

Nasip olmayınca dayak bile yenmez diyen atalarımız ne güzel söylemişler değil mi?

Bu sene 4.sü düzenlenen festivale çok istememe rağmen gelemedim. Daha öncekilere Sayın Tuğluca"dan davet alamadığım için gelmemiştim ama bu sefer davet edilmeme rağmen katılamadım. Ancak aile bireylerimizden yeterli bilgiyi aldım. Çubuk için güzel bir etkinlik olduğunda şüphemiz yok. Eleştirilecek tarafları da olacaktır. Ama önemli olan Çubuk"un tanıtımına katkı sağlamasıdır diye düşünüyorum. Öyle böyle bir dönemi de geride bırakan Belediye Başkanının bundan sonra yapacağı şey kendisini hesaba çekmesidir. Hani İbrahim Tatlıses diyor ya "Ben nerde yanlış yaptım?" işte öyle bir şey. Giden günler geri gelir mi gelmez. Ama sayın başkanın bundan sonraki hayatında da bu ve benzeri günleri geçecektir hiç olmazsa aynı hataları tekrar etmemiş olur. Kendisine bir ağabey olarak kabul ettiği takdirde lojistik desteğimiz sürecektir.

 

Peki, biz neden katılamadık böylesi güzel bir etkinliğe erseniz işte cevabımız:

30 Ağustos etkinlikleri çerçevesinde savaşın en hızlı günlerinin yaşandığı Afyonkarahisar ve Kütahya"da düzenlenen Dumlupınar-Kocatepe programlarına katıldık. Ankara"dan TBMM Başkan Vekilimiz Kahramanmaraş milletvekili Nevzat Pakdil ile birlikte düzenlenen etkinliklere katıldık. Programların yoğunluğu dikkat çekerken 30 Ağustos akşamında da Kütahya"nın kurtuluşu için düzenlenen etkinliğe de misafir olduk.

 

Afyonkarahisar termal tesisleriyle ülkemizin sayılı illeri arasında yer alırken öte yandan tarihi açıdan da önemini korumaktadır. Kütahya"da seramik sanatının ve çiniciliği merkezi olmasının yanında Afyon kadar olmasa da termal işletmeciliğini de sürdürmektedir. Özellikle el sanatları konusunda ülke sınırlarını aşmayı başaran Kütahya"nın Eskişehir"e yakınlığı da ulaşım açısından diğer illerimle bağlantısını sağlamaktadır.

 

Güzel izlenimlerle geldiğim Afyon ve Kütahya insanlarının sıcak ilgilerini hatırlarken, öte yandan Kütahya Valisi ve Belediye Başkanı"nın Türkiye Bilardo Federasyonu Asbaşkanı olduğumu öğrendikten sonra “Bilardo"nun Avrupa veya Dünya Şampiyona”larından birine ev sahipliği yapmak istemelerinin ardında Kütahya"yı Dünya kenti yapma gayretleri olarak yorumlanır ancak.

 

Çubuk festivalinin 5. sini kimler düzenler, o zaman yönetimde kimler olur bilemem amma bildiği şey “İki günü eşit olan ziyandadır”

Geliniz günlerimizi ziyan etmeyelim. Gelecek günlerde daha iyiyi, daha güzeli yakalamaya gayret edelim.

Önemli olan Çubuk ve Çubuklunun kazanması değil mi?

Öyleyse kırgınlıkları bir kenara bırakıp önümüzdeki günlerde nasıl bir ve beraber olacağımızın hesabını yapalım.

Ramazan-ı şerifiniz de hayırlı olsun bu arada…

Bu yazı toplam 880 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar