Festivale hazırlık kursu İlk Mezunlarını Verdi

Festivale hazırlık kursu İlk Mezunlarını Verdi

Çubuk Belediyesi ve Çubuk Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen Türkiye de ilk olan Festival Katılım Kursu projesi ilk mezunlarını verdi.



Çubuk Belediyesi ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen Türkiye de ilk olan Festival Katılım Kursu...



Çubuk Belediyesi tarafından iki senedir düzenlenen Uluslar Arası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali etkinlikleri içerisinde yer alan ürün satış stantlarında, yöresel ürünler ( bazlama, gözleme, cızlama, baklava ve mantı gibi ) yapılarak festivale gelen misafirlere satışı ve ikramı yapılmakta idi. Yöresel ürünlerin hazırlanışı, satışları ve ikramlarını hijyenik ve adaba uygun yapılması için bayanlara yönelik kurs düzenlenmişti. Festival hazırlık kurslarını ücretsiz olarak düzenleyen Çubuk Belediyesi Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirmiş oldu.
Çubuk Belediyesi ve Çubuk Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen Türkiye de ilk olan Festival Katılım Kursu projesi ilk mezunlarını verdi.

Düzenlenen kurslarla kursiyerlere, mesleki beceri de kazandırılması düşünülmüş ve alınacak kurs sertifikaları ile kursiyerlere yeni iş kapıları açılması beklenmektedir.
Festival Hazırlık Kursları katılım sertifikaları törenle kursiyerlere verildi. Sertifika öncesi yemek yarışması düzenlendi. Birbirinden güzel ve nefis yemekleriyle, börekleriyle ve tatlılarıyla yarışmaya katılan kursiyerlerin heyecanları gözlerden kaçmadı.

Festival hazırlık kursları sertifika töreninde bir konuşma yapan Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca şunları söyledi;” Hepinizin bildiği üzere İlçemizde 3.nü düzenleyeceğimiz Uluslar arası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali’ni en güzel şekilde hazırlanmak maksadı ile düzenlediğimiz Türkiye de bir ilk olan Festival Hazırlık Kursları sizlerin özveriniz ve azminiz sayesinde ilk mezunlarını vermiş olmaktadır. İlçemize ekonomik ve kültürel yönden büyük katkılar sağlayacak Festivalimizde sizler ilçemizi ve yöresel ürünlerimizi en güzel şekilde sergileyeceksiniz veya pazarlayacaksınız. Çubuk Belediyesi ve Halk Eğitim Müdürlüğünce ortaklaşa gerçekleştirilen bu kurslar sayesinde birçoğunuz bilgi ve becerilerinize bir yenilerini daha eklediniz. İlçemizin her alanda gelişmesi bizin öncelikli hedefimizdir. Ben huzurunuzda bu projede emeği geçen herkesi tebrik ederim.”dedi
Sertifika töreninde düzenlenen yemek yarışmasında üç dalda birinci seçilenlere hediye verildi. Yarışmada en güzel tatlıda Hatice Benli, en güzel yemekte Sema Uç ve en güzel Hamur işinde Cennet Kayahan ödülleri Çubuk Kaymakamı Mustafa Güler, Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca ve Çubuk Belediye Başkanının Eşi Gülnur Tuğluca tarafından verildi. Tören sertifikaların verilmesiyle sona erdi.





HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.