Esnafa Geri Dönüşüm Semineri

Esnafa Geri Dönüşüm Semineri

Çubuk Belediyesi tarafından ilçedeki esnafa yönelik çöplerde geri dönüşüm ve ambalaj atıklarını ayrıştırma konulu seminerler verildi.

Çubuk Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından verilen seminerde, geri dönüşüm ve çöpte ayrıştırmanın önemi anlatıldı. Seminerde, günlük kullandığımız çöplerin yüzde 90'ının geri dönüştürülebilir maddelerden oluştuğu vurgulanarak, ambalaj atıklarının, plastik, kağıt, karton ve cam olmak üzere ayrı ayrı renkli kutularda biriktirilmeleri halinde konteynırlarla geri dönüşüm tesisine gönderilerek işlenebileceği kaydedildi.

Esnafa verilen seminerde konuşan Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Bektaş, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden'in geri dönüşüm ve çevre konusuna çok önem verdiğini vurguladı. Çubuk Belediyesi, MİRA Geri Dönüşüm ve ÇEVKO tarafından yapılan üçlü protokol çerçevesinde, atıkların lisanslı firma dışında başkaları tarafından toplanamayacağını söyleyen Bektaş, iş yerlerine dağıtılan dönüşüm ambalaj atıkları kutularına atıkların atılmasını isteyerek, "Kağıt, cam, plastik ve metal atıkları geri dönüşüm kutularına atarak, doğaya ve bizlere yardımcı olun. Bu sayede enerjimizi geleceğimizi ve çevremizi korumuş oluruz. Ambalaj atıkları çöp değildir. Geri dönüştürülen 1 ton kağıt ve karton atık ile 17 ağacın kesilmesinin önlendiğini biliyor musunuz" dedi.

Bektaş, iş yerlerine, okullara ve resmi dairelere dönüşüm ambalaj atıkları kutuları dağıtıldığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.