Eskrimdeki Başarısıyla Türkiye'nin ve Çubuk'un Gururu Oldu

Eskrimdeki Başarısıyla Türkiye'nin ve Çubuk'un Gururu Oldu

Çubuk ilçesinde yaşayan 18 yaşındaki Enver Yıldırım, eskrimde elde ettiği başarıyla Türkiye'nin ve ilçesinin gururu oldu.

Çubuk Bekir Yılmaz Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından 18 yaşındaki Enver Yıldırım, komşusu olan Çubuk Bekir Yılmaz İlköğretim okulunda beden eğitimi öğretmeni Mustafa Kalender'in tavsiyesi üzerine başladığı eskrim sporunda elde ettiği başarılarla milli takıma girmeye hak kazandığını ve 5 yıldır milli takım sporcusu olduğunu söyledi.

Eskrimde elde ettiği başarıyla üniversiteye çok rahat bir şekilde girdiğini ifade eden Yıldırım, uluslararası turnuvalara katıldığı 11 ülkede elde ettiği başarılarla Avrupa Yıldızlar Klasmanı'nda (European Cadet Circuit) üçüncü sırada yer aldığını kaydetti.

Kendisi için büyük emek sarf eden antrenörü Mustafa Kalender'e teşekkür eden Yıldırım, "Adını dahi duymadığımız eskrim sporunu bize sevdirdi. Eskrimi sevene kadar tüm masraflarımızı kendi karşıladı. Bugün onun sayesinde başarıya ulaştım ve üniversiteye çok rahat bir şekilde yerleştim" diye konuştu.


Hayalinin olimpiyatlara gitmek, Avrupa ile Dünya Şampiyonası'nda birinci olmak olduğunu anlatan Yıldırım, bu hayalini gerçekleştirmek için elinden geleni yapacağını belirtti.

İlçeden çıkarak milli takıma gitmenin ve orada Türkiye'yi temsil etmenin farklı bir duygu olduğunu vurgulayan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:
"Çubuk Bekir Yılmaz Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mustafa Kalender Hocamın tavsiyesi üzerine 9 yıldır eskrimle uğraşıyorum. Son 5 yıldır da milli takımda oynuyorum. Öncelikle benim bu spora başlama sebebim ve üzerimde çok büyük emeği olan Mustafa Kalender Hocama çok teşekkür ediyorum. Onun sayesinde ben daha önceleri hayal bile edemediğim yerlere gelebildim. Elde ettiğim başarılar sonucu çok sayıda madalyam oldu. Geçen hafta İtalya'da düzenlenen Akdeniz Şampiyonası'nda gençler kategorisinde üçüncülük elde ettim. Önceden de 2 defa da aynı maçlarda üçüncün olmuştum. Bu sene ilk defa takım müsabakalarına katıldım ve takım olarak da ikinci olduk. Bu gerçekten çok güzel bir duygu. Çalışmalarımı Sağlık Meslek Lisesi kapalı spor salonunda Hocamla birlikte yapıyorum. Buradan çıkıp İtalya'ya gittim ve o maçlarda derece aldım. Hedefim tabii ki olimpiyatlara gitmek. Ne derece mümkün olacak bilmiyorum ama mümkün olması için elimden geleni yapacağım. Gençler kategorisi bitmeden gençlerde Avrupa ve Dünya Şampiyonası'nda dereceye girmek. Bunlar için elimden geleni yapacağım. Bugüne kadar 3 kere AkdenizŞampiyonası'nda üçüncü oldum. Gençler dünya kupasında birinci oldum. İran'da yıldızlar kategorisinde 1 birinciliğim, 1 ikinciliğim ve 4 de üçüncülüğüm var. Yine aynı şekilde takımlarda da birçok derecem var. Son Büyükler Türkiye Şampiyonası'nda birinci oldum, gençlerde de birinciliğim var. Gençlerde son 3 senedir birinciliğim var."
Ailesinin kendisine çok destek oluğunu söyleyen Yıldırım, tüm gençlere eskrim sporunu önerdiğini belirterek, "Eskrim çok güzel bir spor, herkese öneririm. Stres atmanıza ve her şeyden uzaklaşmanıza sebep oluyor. O yüzden herkese eskrimi tavsiye ediyorum. Allah razı olsun Hocamız sayesinde ilçemizde böyle bir imkan var. Bu nedenle zengini fakiri, köylüsü şehirlisi olmaz, çalışıldığı zaman herkes benden çok daha iyi yerlere gelebilir" diye konuştu.

Kılıcı ile birkaç teknik de gösteren Yıldırım, bundan sonraki hedefinin dünya ve olimpiyat şampiyonluğu olduğunu sözlerine ekledi.
Çubuk'ta faaliyet gösteren Bekir Yılmaz Gençlik ve Spor Kulübünün eskrim sporunda faaliyet gösteren üst düzey spor kulüplerinden biri olduğunu söyleyen Kalender, Çubuk'ta yetişen Yıldırım'ın Türkiye ve Ankara'yı ulusal ve uluslararası alanda temsil etmesinin önemine işaret etti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum