ESKRİM’DE GELECEĞİN OLİMPİYAT ŞAMPİYONLARI:KALENDER KARDEŞLER...

ESKRİM’DE GELECEĞİN OLİMPİYAT ŞAMPİYONLARI:KALENDER KARDEŞLER...

Çubuklu eskrimci kardeşler; Enes Talha KALENDER ve ağabeyi Muhammed Furkan KALENDER başarıdan başarıya koşuyor. Madalyaya doymuyorlar...

                                                                                                                                            Şuayip YAMAN

 

Enes Talha’nın, gerek yurtiçi ve gerekse yurtdışı eskrim turnuvalarında başarıları var.

24-30 Nisan 2017 tarihleri arasında Antalya şehir merkezinde yeni açılan 10 bin kişilik spor salonunda gerçekleştirilen turnuvada; Çubuk Bekir Yılmaz İlköğretim Okulu Gençlik spor kulübü sporcusu Enes Talha KALENDER, “Süper Minik Erkek Kılıç” branşında, 180 kişinin katıldığı müsabakada şampiyon olarak altın madalya aldı.

Antalya Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Turnuva’ya, Türkiye'nin yanı sıra KKTC, Suudi Arabistan, Lübnan, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Mısır, İran ve Ürdün'den süper minik ve minikler kategorisinde bin 900 sporcu katıldı.

Müsabakayı yenilgisiz tamamlayan Enes Talha KALENDER finalde rakibini ezici üstünlükle yenerek geleceğin olimpiyat adayı olduğunu gösterdi.

Bir üst yaş grubuna katılan Enes Talha KALENDER 259 kişinin yarıştığı minikler Kategorisinde de üstün performans sergileyerek 6. oldu. Ve bronz madalyayı almaya hak kazandı.

Enes Talha’nın antrenörü, aynı zamanda babası olan Mustafa KALENDER çok çalıştıklarını, ilçenin gururu olduklarını, ilçeye madalya kazandırmaktan ve ilçenin adını duyurmaktan mutlu olduklarını kaydeden Kalender, “sadece teknik taktik olarak değil aynı zamanda dünyaca ünlü faslı dünya şampiyonu atlet Rachid ARNOUSS’ dan kondisyon için destek aldıklarını söyledi.

Rachid ARNOUSS ise Enes TALHA’ nın çok yetenekli olduğunu, yaşına göre fiziğinin çok çok üstünde olduğunu ve 3 ay kısa bir süre gibi birlikte çalıştıklarını ve ileri de çok başarılı olacağının altını çizen ARNOUSS böyle yetenekli sporcuların elinden tutulması v desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

KALENDERLER aile olarak eskrim sporunun içinde; Baba KALENDER Çubuk Bekir Yılmaz Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı ve antrenör, ağabey Muhammed Furkan KALENDER de eskrim sporcusu. Onun da spor hayatı şimdiden madalyalarla dolu..  

Eskrimci Muhammed Furkan KALENDER, geçtiğimiz yıl 17-25 Mart 2016 tarihleri arasında Polonya’da 39.’cusu düzenlenen ‘Challenge Wratislavia Eskrim Turnuvası’nda altın madalya alarak Türkiye adına bir destan yazdı. Şampiyonada gösterdiği başarıyla kategorisinde ‘Altın  Madalya kazanarak Ankara’nın, Çubuk’un ve Türkiye’nin gururu oldu.

 

Yine Alanya da düzenlenen “Uluslar Arası Eskrim Çocuk Kupası’nda Kalender Kardeşler rüzgârı esmişti.

Final müsabakalarında rakiplerine 10-8 ve 8-7 gibi çok az bir farkla şanssız bir şekilde yenilen M. Furkan KALENDER ve Enes Talha KALENDER kardeşler minik ve süper minik kılıç branşında 2. Olarak gümüş madalyaya uzandılar.

19-24 Nisan 2016 tarihleri arasında Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen ‘Uluslar Arası Eskrim Çocuk Kupası’na  KKTC, Azerbaycan, İtalya, Almanya, İsviçre, Bulgaristan, Gürcistan, Suudi Arabistan, Mısır ve Ürdün’den 1.400 eskrimci katıldı.

Türkiye Eskrim Federasyonu faaliyet programında yer alan Uluslararası Çocuk Kupası, 19-24 Nisan tarihleri arasında Alanya Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Bekir Yılmaz Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları M. Furkan Kalender ve Enes Talha Kalender 23.Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde düzenlenen uluslar arası Eskrim Çocuk kupasında minik ve süper minik kılıç branşında 2. Olarak gümüş madalyaya uzandılar.

Turnuvanın “Minik Erkek Kılıç” müsabakalarında 209 kişinin yarıştığı müsabakada ise ODTÜ Vişnelik Spor kulübü sporcusu Turgut Taflan’a 10-8 yenilen. Muhammed Furkan Kalender 2. olarak gümüş madalya kazandı.

“Süper Minik Erkek Kılıç” branşında Bursa Ferdi sporcusu Alkım Öztürk’e 8-7 yenilen Bekir Yılmaz Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Enes Talha Kalender 2. olarak gümüş madalya kazandı.

Kalender kardeşlerin katıldıkları turnuvalarda elde ettiği çok önemli başarılarından her Çubuklunun büyük bir heyecan, büyük bir mutluluk ve gurur duyması gerekir.

Minik Şampiyonlarımıza, kıymetli antrenörlerine ve ailesine bu başarılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Minik eskrimciler Enes Talha KALENDER ve ağabeyi Muhammed Furkan KALENDER’in gelecekte de nice başarılar kazanacağına ilçemizi ve ülkemizi başarılı bir şekilde temsil edeceklerine, çok önemli yerlere geleceklerine inancım tamdır. Buna gönülden inanıyorum...

Çubuklu etkililer ve yetkililerin de bu başarılı sporcularımıza ve antrenörlerine (KALENDER ailesine) katkı ve desteklerini bekliyor ve temenni ediyorum...

enes-alanya-vert.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.