Eskrim Türkiye 1.si Çubuk'tan

Eskrim Türkiye 1.si Çubuk'tan

Eskrim Türkiye yarışmaları kılıç dalında Çubuk Lisesi öğrencisi Hilal BAHÇECİ Türkiye Birincisi oldu.

Eskrimle nasıl tanıştı kendi ağzından dinleyelim.

Ben Hilal Bahçeci 23.04.1990 yılında Kayseri ili Tomarza ilçesi İncili köyü’nde dünyaya geldim. Aslen Çankırı ili Şabanözü nüfusuna kayıtlıyım.Anne ve babamın öğretmen olarak Kayseri’de çalışmalarından dolayı 1996 yılına kadar Kayseri’de bulundum.



Anne ve babamın 1996 yılında Ankara ili Çubuk ilçesi Bekir Yılmaz İ.Ö.O’na tayin olması sebebiyle Çubuk’ta yaşamaya başladım.



İlk okula Çubuk Bekir Yılmaz İ.Ö.O’nda başladım.,İlk okul dördüncü sınıfta Eskrimle tanıştım.Beden eğitimi öğretmenim Mustafa Kalender’in Eskrim antrenörü ve genç Milli Eskrim takımı antrenörü olması nedeniyle okulumuzda başlattığı Eskrim faaliyetlerine katıldım.



Antrenörümle yaptığım çalışmalarda bu dalda yetenekli olduğumu ve Eskrim Bayan kılıç dalında başarılı olacağımı hissettiğinden beni büyük bir özveri ile çalıştırmaya başladı. Okulumuzda kız ve erkek Eskrim Kılıç takımı kurdu. Okulumuzda çalıştırırken aynı zamanda da Ankara Eskrim Spor Kulübü lisansı çıkartarak; lisanslı olarak okul müsabakalarına ve kulüpler arası Türkiye şampiyonalarına katılmaya başladım.



2001 yılında Süper Minikler kategorisinde iken Ankara’da yapılan Türkiye Şampiyonasına Ankara il birincisi olarak katıldım. Katıldığım bu ilk Türkiye Şampiyonasında birinci oldum. Bu birincilik beni kamçıladı. Büyük bir özveri ile çalışarak Eskrim adına gelecek için büyük hedefler koydum.



Hedefim; Süper Miniklerde şampiyon olduktan sonra, Minikler, Yıldızlar, Gençler şampiyonluğu ve Türk Milli Takımı…Hedefime ulaşma mücadelesi verdim ve başardım.



Lise öğrenimime Çubuk Lisesi’nde başladım. Halen Çubuk Lisesinde okumaktayım. Okulum adına katıldığım müsabakalarda Türkiye Şampiyonlukları elde ettim.



Türk Milli takımına Yıldızlar Türkiye Şampiyonu olarak girdim. Bu Yıldızlar kategorisinde yarışırken Gençler ve Büyükler kategorisinde de yarışmalara katıldım. Gençlerde de Türkiye şampiyonu oldum.



Bugüne kadar; 26 kez birincilik, 18 kez ikincilik, 16 kez üçüncülük kürsüsüne çıtım.Toplam 50 madalya ve 10 kupa kazandım.Türk Milli Takımı ile Yunanistan’da yapılan Balkan Şampiyonasına katılarak takım 3.’sü oldum. Uluslararası birçok müsabakalarda ülkemi Milli olarak temsil etme fırsatım buldum.



Bundan sonraki hedefim Balkan, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonlukları…



Hedefimi koydum ve bu doğrultuda başarma mücadelesi vereceğim.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum