Eski milli atlet Süreyya Ayhan Kop, güçlü kadın sporcular yetiştirmeyi hedefliyor

Eski milli atlet Süreyya Ayhan Kop, güçlü kadın sporcular yetiştirmeyi hedefliyor

Eski milli atlet Süreyya Ayhan Kop, öğretmenlik yaptığı okulda güçlü ve başarılı kadın sporcular yetiştirmeyi hedefliyor.

Uluslararası birçok yarışmada ay-yıldızlı formayı taşıyan Ayhan Kop, sporu bırakmasının ardından öğretmenlik kariyerine  Çubuk Şehit Hayati Bilgin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde başladı.

Müfredatın yanı sıra öğrencilerine sporla ilgili deneyimlerini de aktaran Ayhan Kop, yakından ilgilendiği öğrencilerinin başarılı birer birey olmasını istiyor.

Konun hakkında bilgi veren Ayhan Kop, dünyanın en güzel mesleğinin öğretmenlik olduğunu, şu an bulunduğu konumdan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.

Birçok şampiyonluk yaşadığını anımsatan Ayhan Kop, şu an öğretmenlik yapmasının o mutluluklara eşdeğer olduğunu ifade etti.

"Tüm öğrencilerimin kız olması benim için ayrı özel"

Ayhan Kop, "kadın ve başarı" kelimesinin yan yana kullanılmasından dolayı mutlu olduğu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Kadın varsa başarı vardır. Kadın varsa her şey vardır. Kadınların yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Hayatımda birçok zorluklara rağmen güzel şeyler yaptığımızı düşünüyorum. Şu an kız meslek lisesinde olup, tüm kız çocuklarına da aynı gücü kuvveti vermek için uğraştığımı söyleyebilirim. Tüm öğrencilerimin kız olması benim için ayrı özel. Tüm öğrencilerime çok güçlü olduklarını ve her şeyin üstesinden gelebileceklerini her dersimde anlatıyorum."

Öğrencilerinden bazı sorular aldığını aktaran Ayhan Kop, "Hocam yaşantınız zor mu oldu? Sporculuk hayatınızda çok çalıştınız mı? gibi sorular geliyor. Ben de hiç üşenmeden başından sonuna kadar anlatıyorum. Benim için en önemlisinin zoru başarmak olduğunu söylüyorum. Beni çok iyi anladıklarını düşünüyorum. Eylül ayından bu yana öğrencilerimde ciddi anlamda bir değişim gözlemliyorum." ifadelerini kullandı.

"Birinci tercihim öğretmenlik yapmak olurdu"

Kendi dönemine göre sporcu çocukların imkanlarının daha iyi olduğunu anlatan Ayhan Kop, "Ülkemizin de spora bakış açısı çok çok değişti. Şu an 'Herkes mutlaka spor yapmalı' düşüncesinde. Başarı kısmı da çocukların doğru ellerde doğru antrenman programıyla doğru yönlendirmesine kalıyor." dedi.

Atletizm ve öğretmenliğin genç yaşta tercih sebebi olması durumunda hangisini seçeceğini bildiğini dile getiren Ayhan Kop, şu ifadeleri kullandı:

"Tercih etmekte zorlanmazdım. Birinci tercihim öğretmenlik olurdu. Bu çok farklı bir şey. Madalyayı alıyorsun yada başarılı oluyorsun, bu kadar. Ancak öğretmenlikte bir çocuğun hayatına dokunduğun zaman ömrü boyunca seni unutmuyor. Dünyanın en güzel mesleği bence öğretmenlik."

" Aylardır aşamadığımız bir sorunumuz var"

Süreyya Ayhan Kop, öğretmenlik yaptığı okulda bazı sorunların olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Burası kız meslek lisesi. Aylardır aşamadığımız bir sorunumuz var. Okulumuzun her şeyi hazır olmasına rağmen, mutfaklarımız henüz kurulmadı. Yiyecek ve içecek hizmetleri alanının öğrencileri mutfak atölyeleri olmadığı için hiç uygulama yapamadan sektörde staja başlıyor. Tüm donanım var ancak alt yapısı kurulamadığı için uygulama yapamıyorlar. Bu konuda yetkililerden yardım istiyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.