Erasmus Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Projesi

Erasmus Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Projesi

Çubuk'ta Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesinin koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Erasmus Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Projesi'nin açılışı yapıldı.

Velilerin eğitim sürecine daha etkin katılımlarını sağlayarak öğrencilerde sürdürülebilir başarı hedefleyen AB projesinin açılışı, Bekir Ağalar Konağı'nda düzenlenen törenle yapıldı.

Türkiye'nin yanı sıra RomanyaPolonyaYunanistanLetonyaPortekiz ve İspanya'dan 7 okulun yer aldığı projenin açılışında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, projenin kendilerine heyecan verdiğini söyledi.

İlçelerindeki en büyük sorunun velileri eğitim sürecine dahil edememek olduğunu aktaran Aslan, 'Velilerimizin eğitim sürecine bir bileşen olarak katılmaları burada da bir sorun olarak önümüzde duruyor. Ben bu projemizin bize ciddi ufuklar açacağını tüm bu çalışma ülkelerimizde iyi bir araştırma ve tespit yapacağımızı düşünüyorum, umuyorum güzel çıktılar bekliyoruz.' diye konuştu.

Lise Müdürü Mustafa Mescioğlu da projenin 2 yıl süreceğini ve elde edilen verilerin sonuçlarının kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan da, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen öğretmenleri ilçelerinde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, bu tür projelerin artırılması gerektiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.