Engelli Kardeşlerin Okul Hayali Gerçek Oldu

Engelli Kardeşlerin Okul Hayali Gerçek Oldu

Çubuk'ta spastik engelli Sibel ve Neslihan Aktan kardeşlerin okuma hayali, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliği sayesinde gerçek oldu.

Engelleri nedeniyle birinci sınıftan okulu terk etmek zorunda kalan Elmas ve Mahmut Aktan çiftin çocukları Sibel ve Neslihan Aktan kardeşler, yıllardır özlemini duydukları okul hayallerini televizyondan duydukları okuma-yazma seferberliği sayesinde gerçekleştirdi.

Evde kendi başlarına okum yazmayı öğrenen iki kardeş, halk eğitimden eve görevlendirilen öğretmenler sayesinde okuma-yazmalarını ilerletirken, girdikleri sınav sonrası da ilkokul diplomalarını aldılar.

Sibel Aktan (27), AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğretmenlerinin ilgisizliği nedeniyle küçük yaşlarda okula devam edemediklerini belirterek, 20 yıl sonra hayallerin gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Hedefinin bir işe girerek kendi ayaklarının üzerinde durmak olduğunu kaydeden Aktan, şunları kaydetti:

"Televizyonda eğitim seferberliğini duyunca, Çubuk Engelliler ve Engelli Dostları Derneğine giderek biz de bu imkandan yararlanmak istedik. Sağ olsun dernek başkanımız Kadir Sağbazar gerekli yerlerle görüştü ve evde eğitim almaya başladık. Bu sayede 20 yıllık hayalimi gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun, Allah eksik etmesin başımızdan. Camdan okula giden öğrencileri gördükçe, 'keşke bende gidebilsem' derdim. Heyecanlıyım okula yeni başlamış gibiyim. Okusaydım doktor, olmayı isterdim."

Yıllardır içinde bir ukde olan okumayı sonunda gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Neslihan Aktan da (30), eğitimini tamamlayarak en azından liseyi bitireceğini söyledi.

Bir işe gererek kendi ayaklarının üzerinde durmak istediğini kaydeden Neslihan Aktan, "Biz çok mutluyuz. Okula gidenleri dışarıda gördükçe büyük bir özlem çekiyorduk. Hayalimiz gerçekleşti, emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Kardeşimle birlikte kendi kendimize okumayı öğrenmiştik. Şimdi kendimiz çok daha geliştirmek istiyoruz. Ben memur olmayı çok istiyordum, inşallah onu da gerçekleştireceğim." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.