"En Güzel Hutbe Okuma Yarışması"

"En Güzel Hutbe Okuma Yarışması"

- Çubuk Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Kılıç: "Sinop Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin ev sahipliğindeki bölge yarışmasında birinci olmanın mutluluğunu yaşıyoruz"

Çubuk Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Emrullah Kılıç, "Sinop Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin ev sahipliğindeki bölge yarışmasında birinci olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Kılıç, Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce İmam Hatip liseleri arasında Sinop'ta düzenlenen yarışmanın bölge finaline 11 ilden öğrencilerin katıldığını söyledi.

Yarışmada okullarından 11. sınıf öğrencisi Hüseyin Durmuş'un birinci olduğunu belirten Kılıç, şunları kaydetti:

"Sinop Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin ev sahipliğindeki bölge yarışmasında birinci olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Yarışmada, okulumuz öğrencilerinden Hüseyin Durmuş, 'Arşın Gölgesindeki Gençlik' başlıklı hutbeyi ezbere okuyarak birinci olurken, Sungurlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Furkan Balkanlıoğlu ikinci, Karabük Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Furkan Güneş ise üçüncü oldu. Bu sonuç üzerine öğrencimiz Durmuş, Türkiye finaline katılmaya hak kazanmıştır. Yarışmada öğrencimizi yalnız bırakmayan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Murat Aslan ve görevli öğretmenlerimize de ayrıca teşekkür ediyoruz."

Durmuş ise "Öğretmenlerimin ve din görevlisi ağabeylerimin teşvikleriyle katıldığım yarışmada ilk olarak ilde ve daha sonra bölgede birinci oldum. Türkiye şampiyonasına katılmak en büyük hayalimdi ve inşallah bu hayalimi de gerçekleştireceğim" dedi.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/ankara_haber/en_guzel_hutbe_okuma_yarismasi-1354807

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.