Emniyet’ten takı uyarısı

Emniyet’ten takı uyarısı

Çubuk Emniyet Müdürü Ali Sinop, kadınlara takı takmaması konusunda uyarılarda bulundu.

Çubuk Emniyet Müdürü Ali Sinop, ekonomik sıkıntı ve işsizliğin, maneviyatı zayıf insanları suç işlemeye yönelttiğini belirtirken, kadınların gösteriş amaçlı çarşı pazar gezintilerinde kollarına altın takı takmaması konusunda uyarılarda bulundu.

Çubuk Emniyet Müdürü Ali Sinop, bahar mevsimiyle birlikte yaz dönemine girildiğini hatırlatarak, kadınların günlük hayat ve çarşı pazar gezmelerinde kollarına çok sayıda bilezik ve mücevherat gibi takıları takmaması konusunda uyarılarda bulundu.

Adalete teslim edildi

Sinop, ilçede üç ay önce üç bilezik için tek başına yaşadığı evinde öldürülen 66 yaşındaki Hatice Tuğay olayından sonra zanlıların Çubuk Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çok özel yöntemlerle ele geçirilerek adalete teslim edildiğini hatırlattı. “Cin Ali” lakaplı Emniyet Müdürü Ali Sinop, “Ekonomik sıkıntı ve işsizlik, bunalım içerisinde olan maneviyatı zayıf insanları suç işlemeye itiyor. Bu nedenle öncelikle kadınların çok dikkatli devranmaları gerekiyor. Gündüz saatlerinde bile olsa çeşitli bahanelerle zile basan yabancı kişilere kapıyı açmaları son derece sakıncalıdır.

Sinop: Çubuk en huzurlu ilçe olacak

Özellikle gösteriş amaçlı hergün altın ve bilezik takarak çarşı pazar gezmek, kötü niyetli acımasız kişileri ve sabıkalıları psikolojik olarak suç işlemek için adeta kamçılayan davranışlardır. Bu nedenle kadınların önemli günler dışında takıları ile gezmeleri, suç işlemeye meyilli kişilerinin beyinlerinde suçu planlama duygularını arttırabilir” dedi. Çubuk"un, Ankara"nın en huzurlu ilçelerinden biri yapmakta kararlı olduklarını yineleyen Sinop, geçmiş yıllara göre ilçede suç işleme oranında azaldığını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.