Ebeveynler için okul başladı

Ebeveynler için okul başladı

‘İlkokula veya yeni bir okula başlayacak çocuklarda okul ortamı okul açılmadan önce görülmeli, sınıflar gezilmeli, çocuklar öğretmeni veya birkaç okul arkadaşı ile tanıştırılmalı.’

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Reyhan Erol, 17 Eylül Pazartesi günü ilk ders zilinin çalmasıyla başlayacak olan yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde, çocukların okulun ilk gününe sağlıklı başlamaları için ebeveynlere bazı tavsiyelerde bulundu. “Okul açılmadan önce çocuğunuzun sağlık kontrollerini yaptırın” diyen Reyhan Erol, şunları söyledi:

UYKU DÜZENİNE DİKKAT EDİN

“Tedavi edilmeyen görme problemleri çocuğun öğrenme süreçlerini yavaşlatacaktır. Ayrıca çocuğunuzun okula giderken diş problemi yaşaması, okula uyumunu güçleştirebilir. Kansızlık, öğrenme güçlüğü yaratacağı gibi, çinko ve D vitamini eksikliği ise sık hastalanma sebebi olabilir. Çocukların okullar açılmadan en geç bir hafta önce aynı zamanlarda yatması ve uyanmasını sağlamak, çocuğun okuldaki kurallara adapte olmasını kolaylaştıracaktır.

OKUL AÇILMADAN, OKULU GÖRSÜN

Okul malzemelerinin ve kıyafetlerinin de alınması son dakikaya bırakılmamalıdır. Özellikle ilkokula veya yeni bir okula başlayacak çocuklarda okul ortamı okul açılmadan önce görülmeli, sınıflar gezilmeli, çocuklar öğretmeni veya birkaç okul arkadaşı ile tanıştırılmalı, bahçede oynanmasına izin verilmelidir. Okuldaki tuvalete gidip gelmesine izin verilmesi de ortama adaptasyon ve kendine güven anlamında etkili olur.

ÖĞRETMENLERLE TEMASTA OLUN

Ebeveynler, öğretmenlerle sürekli temasta olmalı. Öğretmenler ve ailelerin birlikte hareket etmesi dikkat eksikliği, hiperaktivite, otizm gibi bir takım organik problemlerin de tanınmasına yardımcı olacaktır. Başarmak, hayal etmek, yardımlaşmak, çaba göstermek, eğlenmek gibi pozitif kelimelerin tekrarlarla kullanılması, çocuğunuzun başarılı ve güçlü olma arzusunu artıracaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.