E-Kayıt Okul Kayıtları Açıklandı

E-Kayıt Okul Kayıtları Açıklandı

Okul yöneticilerimiz okullarına kayıt edilen öğrenci listelerini, okulda velilerimizin rahatça görebilecekleri bir yere asacaktır. Bu durumda velilerimizin ek herhangi bir işlem yapmasına gerek kalmadan, okullar açıldığında çocuğunu okula gönderecek

2009-2010 eğitim-öğretim yılında, ülke genelindeki ilköğretim okullarına öğrenci kayıtları.Ulusal Adres Veri Tabanın'daki adresler ve nüfus bilgileri esas alınarak İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından e-kayıt uygulaması sistemiyle elektronik ortamda yapılacağı 2009/30 no'lu Genelge ile duyurulmuştu.


29 Haziran 2009 tarihi itibariyle; mecburi öğretim çağındaki 1.283.643 çocuk ikametlerine en yakın ilköğretim okullarına yerleştirilmiştir. Sistemde herhangi bir okulun kayıt alanı ile ilişkilendirilmeyen 31.705 çocuk bulunmakta olup bunlar zaman içerisinde adres tanımlaması yapılarak okullarımıza kayıt edilecektir.


Velilerimiz çocuklarının yerleştirildiği okulu ve okulun adresini, Bakanlığımızın www.meb.gov.tr İnternet adresinden, çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak öğrenebileceklerdir.  Ayrıca okul yöneticilerimiz okullarına kayıt edilen öğrenci listelerini, okulda velilerimizin rahatça görebilecekleri bir yere asacaktır. Bu durumda velilerimizin ek herhangi bir işlem yapmasına gerek kalmadan, okullar açıldığında çocuğunu okula gönderecek,  böylece çocuğu okulun birinci sınıfına kayıt edilmiş olacaktır.


Velilerden adres değişikliği olup çocuğunun kaydı farklı okula çıkanların durumları, okul yönetimleri tarafından değerlendirilip gerçek anlamda adres nakli yapılan velilerimiz mağdur edilmeden öğrenciler nakil yoluyla yeni adresindeki okullara kaydedilecektir.
29 Haziran 2009 tarihinden sonra oluşan değişiklikler ( yurt dışından gelme, nüfus cüzdanını yeni çıkarma, yeni okul açılması, okul kapatılması vs gibi nedenler), adres bilgileri doğrultusunda il/ilçe öğrenci yerleştirme komisyonu tarafından e-okul sistemine eklenecektir.


Herhangi bir nedenle kaydı yapılmayan çocukların durumları, velileri tarafından ilçe nüfus müdürlüğüne adres tanımlaması yapıldıktan sonra okul yönetimleri tarafından kayıt işlemleri gerçekleştirilecektir.
Şehit ve muharip gazi çocukları ile özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin istemeleri halinde nakilleri istedikleri okullara yapılacaktır.
Özel ilköğretim okullarına kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin nakilleri okul yönetimleri tarafından adres uygunluğu kontrolü yapılmadan gerçekleştirilecektir.
Nakiller, 2009-2010 eğitim-öğretim yılı birinci döneminin e-okul sisteminde açılmasından sonra gerçekleştirilecektir.

Sonuçları öğrenmek için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum