Dünyadan Satranççılar Çubuk'ta Bir Araya Geldi

Dünyadan Satranççılar Çubuk'ta Bir Araya Geldi

Türkiye Satranç Federasyonu ve Çubuk Belediyesinin iş birliğiyle düzenlenen 4. Uluslararası Çubuk Belediyesi Açık Satranç Turnuvası, 12 ülkeden satranççıların katılımıyla başladı.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Çubuk Belediyesi Açık Satranç Turnuvası'nın açılışı törenle yapıldı.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, açılışta yaptığı konuşmada, sporcuların ve ailelerinin ilçelerindeki yurtlarda bir hafta boyunca misafir edileceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 850 satranç sporcusunu ilçemizde misafir ediyoruz. İnşallah bu turnuva geleneği bizden sonra da ilçemizde sürekli devam ettirilir. Satranç gibi asil bir sporun ilçemizin gençliğinin her yönden gelişmesine ve ilerlemesine faydası olacağına inanıyorum."

Turnuvanın ilçeye ekonomik anlamda da katkı sağladığını ifade eden Acehan, ilçedeki gençlerin satranç başta olmak üzere spora yönelmeleri tavsiyesinde bulundu.

Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Turnuva Koordinatörü Nilüfer Çınar Çorlu da turnuvaya desteklerinden dolayı Acehan’a ve ekibine teşekkür etti.

Yurt içi ve yurt dışından 820 sporcunun katıldığı turnuvada, 3 kategoride müsabakalar yapılacak. Dereceye giren sporculara toplam 55 bin lira ödül verilecek. Turnuvada aralarında AzerbaycanGürcistanRusyaÖzbekistanİran ve Ürdün’ünde olduğu 12 ülkeden yaklaşık 200 sporcu mücadele edecek.

Turnuva, 29 Temmuz'da sona erecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.