Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından konferans düzenlendi.

                Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde ilk olarak kadın ressamlardan Huriye Demirci, Filiz Çayır ve Fatma Ferda tarafından kadının konu alındığı resim sergisi açıldı. Daha sonra Eğitimci Nurten Cecelialkan tarafından ’’Türkiye de İnsan Olmak, Kadın Olmak, Eş Olmak ve Anne Olmak’’ üzerine seminer verildi. Seminerde ’’Kadın olmak zor iş’’ diyen Cecelialkan, erkekleri de gelecekleri ile ilgili şekillendirenin kadınlar olduğunu hatırlattı.

 1.20100310094015.jpg

Yaklaşık bin kadının katıldığı programda 8 Mart Dünya Kadınlar anısına Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, kendi çabaları ile üniversitede okuyan yardıma muhtaç öğrencilere burs vermeye çalışan Hatice Erkan’a, Arıcılık yaparak geçimini sağlayan Serpil Köseye, çöpten kağıt toplayarak evini geçindirip çocuğunu üniversitede okutmaya çalışan Döndü Aydoğdu’ya ve Hafife Büyükçolak’a  çiçek ve plaket verdi.

Plaketlerin verilmesinin ardından bir konuşma yapan Başkan Özden, kadınların 1 gün hatırlanılmaması gerektiğini söyleyerek, 365 gün kadınlar unutulmaması gerektiğini kaydetti. Kadınların okuması gerektiğini vurgulayan Başkan Özden, ’’Biz hanımların iş hayatında, eğitim alanında kısacası hanımların her alanda olmasını istiyoruz. Hanımların olduğu yerde işler daha düzgün işlediğine inanıyoruz. Biz bunu belediye de yaşıyoruz’’ dedi.

Dünya Kadınlar gününün ilçede bir dönüm noktası olmasını isteyen Başkan Özden, kadınların mahalle ve sokaklarında bulunan yoksul, yetim, öksüz ve dullara destek olmalarını söyledi. Başkan Özden,’’Bu günün mesajının şu şekilde olmasını istiyorum. Lütfen hanımlar mahallenizde, sokağınızda ve komşularınız arasında bulunan yoksul, yetim, öksüz ve dul insanlarla beraber olun, onlara destek olun. Siz yetişe bildiğiniz kadar onlara destek olun, yetişemediğiniz yerde de gelin bize Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze, biz destek olalım. İlçemizde yoksul, yetim, öksüz ve dul olan insanlarımız kendilerini yalnız hissetmesinler’’ şeklinde konuştu.2.20100310094149.jpg

Bayanların kimi zaman ağladığı kimi zaman eğlendiği Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan programda, ’’Kadın, Sevgi ve Tutku’’ isminde lirik dans gösterisi,  Çubuk Hayri Aslan Kız Teknik Meslek Lisesi Halk Oyunları grubunun Bilecik yöresinin gösterileri ve aynı öğrenciler tarafından ’’Beni Bırakma Anne’’isminde drama gösterileri ile Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinden Tuğba Sucu tarafından ’’Kadınımsın’’ isimli şiir okundu.

Daha sonra yerel sanatçılardan Dilber Çağlıoğlu, Merve Yaman,  Cemil Karadeli, Nurettin Keleş ve engelli sanatçı Bünyamin Çevik’ten oluşan orkestra bayanlara muhteşem bir konser vererek doyasıya eğlendirdiler.3.20100310094359.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.