Dünya Kadınlar Günü Çubuk’ta Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Dünya Kadınlar Günü Çubuk’ta Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Dünya Kadınlar Günü Çubuk’ta Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Çubuk Belediyesi, ‘Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle bir dizi etkinlik düzenledi. Programda 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' bilgi ve proje yarışmasında Ankara birincisi olan Aşkın Kavasoğlu başarısı nedeniyle yılın kadını seçildi.

 

13.20130311170515.jpg

Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ‘Dünya Kadınlar Günü’ nedeniyle özel program düzenlendi. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ve eşi Ayten Özden, Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, Çubuk Eğitim Gönüllüleri Dernek Başkanı Hatice Erkan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Aysel Neşeli ile vatandaşlar katıldı.

                Başkan Özden, burada yaptığı konuşmada toplumun bireylerini kadınların yetiştirdiğini bu nedenle kadınların çok önemli olduğunu belirterek, hanımlara yönelik yapılacak gezi programları hakkında bilgi verdi.

15.20130311170723.jpg

                Kadınlara gereken önemin ve değerin yalnızca 8 Mart tarihiyle sınırlandırılmaması gerektiğini kaydeden Başkan Özden; ’’Kadınlarımız 365 günün sadece 1 günü değil her zaman hatırlanmalıdır. Biz bu yıl kadınlarımıza önce Ankara’yı gezdireceğiz ve ardından da Konya, İstanbul ve Çanakkale’ye geziler düzenleyeceğiz. Biz sizler için ne yapsak azdır. Başta annelerimiz olmak üzere tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum’’ diyerek, konuşmasının ardından katılımcılara çeşitli hediyeler verdi.

16.20130311170754.jpg

                Kadınların yoğun katılım gösterdiği etkinlikte ‘Grup Sahra’ tarafından Türk Tasavvuf Musikisi dinletisi sunulurken, slayt gösterisi eşliğinde Eğitimci Yazar Nurten Ceceli Alkan, ‘İnsan olmak, kadın olmak, anne olmak, kul olmak’ isimli konferans verdi.

                Konferansın ardından Başkan Özden, Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü tarafından düzenlenen kadın çiftçilerin bilgi ve birikimlerinin yarıştırıldığı 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' bilgi ve proje yarışmasında Ankara birincisi olan Çubuklu kadın çiftçi Aşkın Kavasoğlu’na ve Eğitimci Yazar Nurten Ceceli Alkan’a plaket ve Çubuk agat taşından yapılan kolye takdim etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.