DUA VE UMUTLA

DUA VE UMUTLA…

Bu hafta siz saygıdeğer Çubuk Haber okuyucularıyla çok farklı bir yazımla buluşacaktım . Lakin son bir buçuk gündür gündemin en önemli ve üzücü konusu olan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Sayın Muhsin Yazıcıoğlu”nun da içinde bulunduğu helikopter kazası içimize büyük bir acı ile oturdu. Tüm Türk halkı gibi ben de bu üzücü kazadan çok etkilendim, arama ve kurtarma ekipleri görevini yaparken biz Türk halkına da dua etmek ve umudumuzu yitirmemekten başka bir şey kalmıyor.

Önce sağduyu, sonra umutları yitirmeden güçlü olmak ve içten dualarımızla inşallah Sayın Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte bu elim kazayı yaşayan beş arkadaşının iyilik haberlerini duymayı tüm Türk halkı gibi yürekten istiyorum.

Bölgenin zor bir coğrafi konuma sahip olması, helikopterden herhangi bir sinyal alınamaması, cep telefonlarından alınan sinyallerin ise 1 km eninde 30 km uzunluğunda geniş bir alana yayılmış olması yapılan tüm aramalara rağmen helikoptere ulaşmayı engelliyor, bu da gergin ve üzüntülü bir bekleyişe sebep oluyor. Ne zordur beklemek, özellikle ve öncelikle  kazazedelerin aileleri için. Allah onlara da sabır ve dayanma gücü versin inşallah. Zaman zaman beni yanıltmayan hislerimden midir, yoksa büyük temennim olduğundan mıdır bilemiyorum, inanıyorum ki sağ salim kurtulacaklar.

Ayrıca aylardır süren  büyük çekişme ve rekabetlere sahne olan siyaset ortamında böylesine bir dayanışmayı görmek hepimizi sevindirdi. Biz Türk halkı olarak yeri geldiğinde en güçlü rakip, yeri geldiğinde de tek yürek olmayı bilen bir toplum olarak sanırım ki dünyada tek ve en sağlam dayanışma örneğini gösteren milletiz. Tüm siyası partilerin mitinglerini iptal ederek, şu en sıcak siyasi gündemde tek yürek olmayı başarması, tarihimizde de defalarca ispatlandığı gibi milli dayanışmamızı bir kez daha dünyaya gösterdi. Ama şimdi en önemli olan dualarımız ve umutlarımız.  Umarım televizyon kanalları“müjde” başlığıyla haberlerine başlar. Umarım tüm Türk halkının ve tüm kazazede yakınlarının gözlerindeki yaş yerine yüzlerindeki mutlu ifadeleri görebiliriz.

Bu yazı toplam 974 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar