Din Görevlilerine"NLP" Semineri

Din Görevlilerine"NLP" Semineri

Çubuk Müftülüğü tarafından davet edilen NLP uzmanı Alişan Kapaklıkaya, din görevlilerine. "Etkili iletişim ve İkna Teknikleriyle İrşat Usulleri" konulu bir seminer verdi.

 

Çubuk Merkez Kız Kur'an Kursunda Özel bir eğitim akademisinin kurucusu olan  NLP Uzmanı Alişan KAPAKLIKAYA tarafından sunulan “Etkili İletişim ve İkna Teknikleriyle İrşat Usulleri” konulu seminer Din görevlileri tarafından ilgiyle izlendi.Seminerde cemaat ve halkla iletişim teknikleri ile irşad usulleri din görevlilerine anlatan Kapaklıkaya, insanların ancak gönlüne girilebildiği ölçüde beynine girilebileceğini söyledi.

1.20100121233609.jpg


Annesiyle babası kendisine danışmadan onu dünyaya getirmişti. Çocukken oyuncaklarını kendisi yapardı. İmkânsızlıklara takılmaz ve şartlar ne olursa olsun yeni bir şey ortaya koyardı. İlkokulda kuzu gütmeye başladı. Annesi ölen kuzuların içli melemelerini dinlerken insanların, özellikle de çocukların sahipsiz bırakılmamaları gerektiğini öğrendi. Büyüdü ve öğretmen oldu. 2000 yılında NLP ile tanıştı ve araştırmalarını derinleştirdi. Öğrendiklerini önce kendi hayatına uyguladı. Etkili olduğunu anlayınca eğitimlere başladı. 

2.20100121233757.jpg
Çubuk Merkez kız Kur'an Kursunda  günlük yaşamdan örnekler vererek Çubuk merkez ve köylerinde görev yapan din görevlilerine  seminer veren Alişan Kapaklıkaya, zaman zaman güldürdü, zaman zaman hüzünlendirdi.

3.jpg

Dünya'nın en Mükemmel Okulunun Camiler olduğuna dikkat çeken  Kapaklıkaya"Sizler toplumun maneviyatının melemelerini duyan insanlarsınız,sizler toplumun deniz fenerlerisiniz,sizler kişiliklerin manevi mimarlarısınız,sizler insanların gönüllerine dokunan şefkat abidelerisiniz diyerek din görevlilerinin  “Etkili İletişim ve İkna Teknikleriyle İrşat Usullerini” çok iyi bilmeleri gerektiğine dikat çekti. 

Kapaklıkaya, seminer sırasında dinleyicilerin gözlerini kapatarak, havada 20 dakikalık yakıtı kalmış bir uçakta bulunduklarını hayal etmelerini, bu durumda sevdiklerine söyleyecekleri son sözleri düşünmelerini istedi. Zaman daralıyordu 9-8-7 saniye ""ne söylerdiniz onlara"" 6-5-4 saniye ""son anlar yaklaşıyor"".
Ancak uçağın yakıt ibresinin bozuk olduğu için o şekilde göründüğünü belirterek dinleyicilerden gözlerini açmalarını istedi. Kapaklıkaya, ''Onlara sevdiklerini söylemek için ne bekliyorsunuz?' diye konuştu.
Duygusal anların yaşandığı seminer sonunda dinleyiciler memnuniyetlerini dile getirirken, İlçe Müftüsü Ali Canbolat NLP Uzmanı Alişan KAPAKLIKAYA"ya Teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.