DİLİN KADARSIN DERGİSİ’NİN 11. SAYISININ “TANITIM GALASI”...

DİLİN KADARSIN DERGİSİ’NİN 11. SAYISININ “TANITIM GALASI”...

Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Dilin Kadarsın Projesi” çerçevesinde öğrencilerin hazırladığı kültür ve sanat dergilerinin 11. sayısının tanıtımı yapıldı.

Şuayip YAMAN

 

Dilin Kadarsın Dergisi’nin 11. Sayısının “Tanıtım Galası” Çubuk Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Kültür- Sanat- Edebiyat konulu, 41 okul ve 1 öğretmen dergisinden oluşan, Dilin Kadarsın Projesi, 2019-2010 Eğitim Öğretim yılı 1. dönem 11. Sayı Galası, 9 Ocak Perşembe günü, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Tanıtım Gala ’sına İlçe Kaymakamı Âdem KELEŞ, Belediye Başkanı Av. Baki DEMİRBAŞ, Cumhuriyet Başsavcısı Halil DEMİR, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat ASLAN, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali ÖZTÜRK, İlçede faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, misafir Yazar Şair Serdar KACIR, okul müdürleri, dergilerin çıkartılmasında büyük emeği olan   Koordinatör Öğretmen Tayfun ÖZTÜRK ve diğer genel yayın yönetmeni öğretmenler ile projenin bu sayısına eser veren öğrenciler katıldı.

Çubuk Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Hürriyet BULUT ‘un sunuculuğunu yaptığı program, öğrencilerin eserlerini hazırlarken yaptıkları çalışmaların yer aldığı sine vizyon gösterisi ile başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat ASLAN’ ın açılış konuşması ile devam etti.

Murat ASLAN yaptığı açılış konuşmasında, Öğrencilerimizin kültür sanat ve edebiyat alanında ortaya konulacak eserler ile bir farkındalık ortaya çıkarmak istedik. Bu proje ile de okuma yazma ve düşünme atmosferi yaratmaya çalıştık.

İlerleyen yıllarda Türkiye çapında yazarlar, şairlerin ortaya çıkması için hayata geçirilen bu    geniş kapsamlı bu projenin, istikrarlı hale gelmesinde emeği olan Genel Yayın Yönetmenimize ve   Görsel Sanatlar öğretmenlerimize, Okul Müdürlerine içtenlikle teşekkür ediyorum dedi.

Belediye Başkanı Av. Baki DEMİRBAŞ konuşmasında, Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği olan başta İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat ASLAN ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor,   Edebiyat Sanat Resim alanlarında İlçemiz öğrencileri tarafından gerçekleştirilen eserlerin kayıt altına alınmasını çok kıymetli buluyorum.

Emeği geçen öğrencilerimize bu yolda başarılar diliyorum dedi.

İlçe Kaymakamı Adem KELEŞ, Dilimiz Türkçe ve güzel kullanılmasına yönelik yapılan bu projeyi çok değerli buluyorum.

Bu çalışma ile öğrencilerimize yazılı edebiyat alışkanlığı kazandırılmasına  emek veren İlçe Milli Eğitim Müdürümüz başta olmak üzere değerli ekibini  ve özellikle  kıymetli öğrencilerimizi yürekten kutluyorum dedi.

Organizasyon, Dergi’nin 11. Sayısı’na eser veren öğrencilerden;

 Kıvılcım Dergisi yazarı Hatice SUNME ’nin  Can Sıkıntısı adlı eseri,

Tayfa Dergisi şairi Poyraz NEŞELİ’ nin Penguen adlı şiiri,

Yeşil Vadi Dergisi yazarı Ayşe AYAZ’ ın İyi ki Seni Tanıdım adlı eseri,

Türkmen Dergisi şairi Rabia ADA’ nın Minik Serçe adlı şiiri,

Düşünce Dergisi yazarı İrem DÜZEL’ in Umutlu Siyah adlı eseri,

Turkuaz Dergisi şairi Ebru KEYVAN’ ın   Okyanus Yanıyor adlı şiiri seslendirmeleri ile devam etti.

Dilin Kadarsın Dergisi 11. Sayısı’nın Galası, Edebiyat ve Şiir kategorilerinde; “Uzak Ülkeme Doğru”, “Üç Adam” ve “İ Hali” adlı eserlerin sahibi, Anadolu Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Yedi İklim Dergisi Editörlerinden Yazar-Şair Serdar KACIR’ ın konuşması ile devam etti.

Yazar ve Şair Serdar KACIR, Genç yazar ve şairlere hitaben yaptığı konuşmada, “Sanat hayatına sizlerin yaşında edebi eserler okuyarak başladım.

Okudukça içimizdeki bu merak arayışa dönüşüyor, kendini tanımaya başlayan insan, artan kıvılcımlar ile şahit olduğu olaylara hayallerini de katarak gelişiyor ve sonra da etrafı kendi hikâyesine ortak ediyor.

Bu işin besininin okumak ve yazmak olduğunu ifade eden Serdar KACIR, bu proje sizler için inanılmaz bir fırsat. Bu noktada doğru eserlerin sizlerle buluşmasını sağlayacak öğretmenlerimize büyük sorumluluklar düşüyor.

Dili doğru kullanarak Fuzuli ve Yunus Emre’nin izinden gidebilirsiniz.

Çubuk ta böyle bir çalışmada sizlerle olmaktan büyük mutluluk duydum.

Program, eserleri olan öğrenciler ile Protokol üyelerinin toplu fotoğraf çektirmelerinin ardından her okulun dergilerinden oluşan sergi alanının gezilmesi ile sona erdi.

100_6210-vert-001.jpg100_6233-tile1-001.jpg100_6294-tile2-001.jpg

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.