DİJİTAL BENİM İŞİM” projesinde sınıf eğitimlerine başlandı

DİJİTAL BENİM İŞİM” projesinde sınıf eğitimlerine başlandı

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ve Türkiye Vodafone Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen “Dijital Benim İşim” projesinde sınıf eğitimlerine başlandı.

DİJİTAL BENİM İŞİM” İLE ANKARALI KADINLAR BAĞLANTIDA

Eğitimde Ankaralı kadınlara “Dijital Okuryazarlık” ve “Dijital Pazarlama” konularında ayrıntılı bilgi verildi. Ankara’daki “Dijital Benim İşim” eğitimleri Ağustos ayına kadar sürecek. Proje kapsamında şu ana kadar Ankara’da toplam 612 kadına eğitim verildi. 

26 Mart 2021 – Teknolojinin gücünü kadınların potansiyeliyle buluşturmak üzere Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ve Türkiye Vodafone Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen “Dijital Benim İşim” projesinde sınıf eğitimleri başladı. 18 yaş üstü kadınların dijital becerilerinin artırılmasının amaçlandığı proje kapsamında Altındağ, Beypazarı, Çubuk, Elmadağ, Karaağaç, Keçiören, Polatlı, Pursaklar, Sincan, Yenimahalle ve Çankaya Halk Eğitimi Merkezleri’nde proje eğitimleri uygulanmaya devam ediyor. “Dijital Okuryazarlık” temalı eğitimde, Ankaralı kadınlara Bilgisayarın Temel Özellikleriyle Kullanımı, Dijital Ortamda İçerik Üretme, Elektronik Haberleşme Yöntemleri, Arama Motorları ve Kullanımları, Web Sitesi Kavramı ve Amacına Uygun Kullanımı, Mobil İmkânlar ve Hizmetlerden Faydalanma, Sosyal Medya Kullanımı, Bilgi ve Veri Güvenliği, Dijital Etik ve Bilinçli Bilgi İletişim Teknolojisi Kullanımı gibi konularda kapsamlı bilgi verilirken; “Dijital Pazarlama” temalı eğitimde, Dijital Pazarlamanın Temelleri, İnternet Sitesi Yönetimi, Sosyal Medya Yönetimi, Görsel Üretimi ve Yönetimi, Mobil Pazarlama, Dijital Pazarlamada Güncel Stratejiler, E-Ticaret, Arama Motoru Pazarlaması, Dijital Medya Planlama gibi konularda detaylı bilgi verildi. Proje kapsamında şu ana kadar Ankara’da toplam 612 kadına eğitim verildi.

Ankara’daki “Dijital Benim İşim” eğitimleri Ağustos ayına kadar sürecek. Eğitimlere katılmak isteyen kadınların en yakın Halk Eğitimi Merkezine başvurmaları yeterli oluyor. 

Eğitimleri değerlendiren Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel şunları söyledi: 

“Türkiye Vodafone Vakfı olarak, yaptığımız her işin bir amaca hizmet etmesi gerektiğine inanıyoruz. ‘Dijital Benim İşim’ projesini de ‘amaç odaklı’ vizyonumuzdan yola çıkarak tasarladık. Hem toplumun dijitalleşmesine katkıda bulunacağımız, hem de kadınların gelişimini destekleyeceğimiz bir projeyi hayata geçirmek istedik. Bu projeyle, teknolojinin gücünü kullanarak kadınları meslek sahibi yaparken, dijital toplum hedefimize de bir adım daha yaklaşmış olacağız. Projemizden yararlanacak kadınların dijital dünyaya adaptasyon ve istihdama katılım konularında aldıkları eğitimlerle bir adım önde olacaklarını düşünüyoruz. Kapsamlı bir ön hazırlık sürecinin ardından sınıf eğitimlerimize başladık. Eğitimlerimize yoğun ilgi var. Dijital dünyayla tanışmak, bu dünyanın olanaklarından yararlanmak isteyen tüm Ankaralı kadınları eğitimlerimize katılmaya davet ediyoruz.”

Eğitimlerin kursiyerler üzerindeki değişimine dikkat çeken Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük ise şöyle konuştu: 

“Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü olarak, vatandaşlarımızın iş ve gündelik hayatlarını kolaylaştıracak, mesleki alanlarda gelişimlerine yardımcı olacak ve dijital yetkinlikler kazanmalarını sağlayacak birçok kursumuzu aktif olarak hayata geçirdik. ‘Dijital Benim İşim’ projesi kapsamında başlattığımız eğitimler bu alanda yoğun ilgi gören önemli faaliyetlerimizden biridir. Proje ile kadınlara uzaktan eğitim yoluyla dijitalleşmenin önünü açıyoruz. Harmanlanmış eğitim modelini kullandığımız projede online eğitimlerimizi kendi uzaktan öğrenme portalımızdan sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aralık ayında başlayan proje eğitimlerimize bugüne kadar 2 bini aşkın kadın kursiyerimiz katılarak sertifika almaya hak kazandı. Salgın koşullarında eğitime ara vermeden devam eden kursiyerlerimizin azim ve kararlılığı, kadınların teknolojiyi öğrenmeye ne kadar istekli olduğunu bizlere gösterdi. Biz de bu çerçevede eğitimlerimize devam ederek daha çok kadını dijitalleşme yolculuğunda destekliyoruz.”

“Dijital Benim İşim” 13 ilde yaklaşık 12 bin kadına ulaşacak

“Dijital Benim İşim” projesi kapsamında, 13 ilde 10.500 kadına “Dijital Okuryazarlık”, 1.200 kadına ise “Dijital Pazarlama” eğitimleri verilerek toplamda yaklaşık 12 bin kadına ulaşılması hedefleniyor. Proje kapsamında kadın kursiyerlere 24 saatlik “Dijital Okuryazarlık” ve 40 saatlik “Dijital Pazarlama” eğitimleri veriliyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Samsun, Mardin, Afyonkarahisar, Elazığ, Sivas, Ağrı, Kastamonu ve Gaziantep’te düzenlenen eğitimler, bu illerdeki Halk Eğitimi Merkezlerinde görevli 140 eğitici tarafından veriliyor. Eğitimlerin bir kısmı sınıf içinde yüz yüze verilen eğitimler, bir kısmı da Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Uzaktan Eğitim platformu üzerinden izlenen videolar şeklinde gerçekleşiyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.