dedik ya..

Umarım İslâm"ın şartının beş olduğunda müşterekizdir. Ancak altıncısının haddini bilmek olduğunda müttefik olan bazı isimler de mevcuttur. Biz dinî eğitimimizi İmam-Hatip"li arkadaşlarımıza veya ilahiyatçı kardeşlerimize göre al(a)madığımızdan yanlış veya eksik bilgilendirme yapabiliriz diye bilmediğimiz konularda ahkâm kesmeyiz. Yani haddimizi bilenlerdeniz. Çubuk Haber"de yazmaya başlamamız Dr. Tuncay Acehan"ın gayret ve teşvikiyle oldu.

 

Yaklaşık otuz yılı aşan yazı ve çizi hayatımızda bize yakışanı yapmaya çalışarak seviyemizi koruduğumuz gibi kimseye hakaret etmedi ve hakaret gözüyle de bakmadık. Çünkü inancımız ve kültürel değerlerimiz ne buyurduysa onu yapmanın gayreti içinde olduk. Bazı akl-ı evvellerin müstear isimlerin ardına sığınarak yaptıkları tarzda olmadığımızdan Servet-i Fünun yazar ve şairlerine de saygı duyduk ve duymaya devam ediyoruz. Çünkü onlarda bu coğrafyanın insanı, onlarda insanımıza yazılarıyla ve düşünceleriyle yol gösterdiler tabi anlaşıldılarsa.

 

Sevgili kardeşlerim,

Evet, sevgili kardeşlerim  diye hitap ediyorum çünkü gerçekten "Hepimiz kardeşiz" herkesin bilmem ne olduğu ortamlarda biz kardeşlik ve hoşgörü ortamını ve ortak yaşama kültürünü geliştirmeye çalışırken öte yandan - şu andaki okuyucu görüntüsü olsa gerek- bugüne kadar şahsıma hiç bu kadar sütre arkasına geçerek saldırılmadığı gibi tenkitlerde edep kurallarına uyularak, kardeşlik hukukuna riayet edilerek iyi yönde gelişmemize katkı sağlamak amaçlı uyarı mahiyetli yazılar alarak kendimize çeki düzen verme gayreti içerisinde olduk. Ancak görüyorum ki, küçük olsun benim olsun düşünceli kafaların, olayları dar çerçeveden gözlemleyenlerin çoğunluğu sağladığına şahit olduk kısa süre içerisinde.

 

Sevgili kardeşlerimizden bazıları şu anda yazımızı okurken bile sabır göstermeden tenkit edecekler. Bunu bilerek ve özellikle devrik ve anlamsız cümleler kurarak yazıyorum ki bana yazılarımdan ötürü saldırı başlatanlara  cevap olur. Gerçi onlar at gözlüğü kullanmaya alışkın olduklarından ürkebilir veya anlamayabilirler.  Şunun altını bir kez daha çiziyoruz. Dünya bir gün o da bugün. Çubuk Haber"de yazmaya devam ediyoruz. Yılmak, bıkmak, usanmak yok. Beğenmeyen yazılarımız okumaz olur biter. Bilmem anlatabildim mi? Güzel Çubuk"un güzel insanları..

Bu yazı toplam 544 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar