D.İ.Başkan yardımcısı Prof.Dr.M.Şevki Aydın Çubuk'ta

D.İ.Başkan yardımcısı Prof.Dr.M.Şevki Aydın Çubuk'ta

D.İ.Başkan yardımcısı Prof.Dr.M.Şevki Aydın ,Çubuk Anadolu imam Hatip lisesinde kursiyer öğrencilere yönelik düzenlenen seminere katıldı.

Çubuk Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen seminere,Çubuk İmam Hatip Lisesi Müdürü Durali Somuncu, İlçe Müftü vekili Nurullah Karataş ve  Mesleğe Hazırlama Yaz Kursu'na, 11 İlden gelen, 103 Öğrenci Katıldı.
konferans.jpg

Sözlerine İmam Hatiplik Mesleğinin çok ulvi bir göev olduğunu söyleyerek başlayan Prof.Dr.M.Şevki Aydın şöyle devametti."Sizler İmam Hatip Lisesi öğrencileri olarak seçkin öğrencilersiniz.Toplumun önderliğine aday insanlarsınız.Onun için sizler kendinizi en iyi şekilde yetiştirmek zorundasınız.
Bir makamın şerefi koltuğu sayesinde değil orada oturan kişi sayesinde artar.Şimdilerde ise derdimiz adam olmak değil ,adam yerine konulmak.Bizim geçmişimiz bir makama oturmadan önce orasının sorumluluğunu biliyor ve kendisini ona göre yetiştiriyordu.Herkes o koltuğa otramıyordu,şimdi ise sadece adam yerine konulmak için liyakatsız insanlar koltukları işgal etmekteler.Neden herşeyden uzaklaştık,toplum olarak biz neden böyleyiz bunları sorgulamamız gerekir.

Müslüman uyanık ve çalışkan olmalıdır.Bahane üretmeyi bırakıp kendisini yetiştirmelidir.şeytan ve dostları her zaman var.Onun taraftarları görevlerini yapıyorlar.Biz de rahman'ın taraftarları olarak şikayeti bahaneyi bırakıp çok çalışmamız gerekir.Allahuteala maide süresi 105. ayeti kerimesinde ne buyuruyor"Ey iman edenler siz kendinizi düzeltin.Siz doğru yolda olursanız ,yoldan sapan kimse size zarar veremez" 
 

İmam Hatip ve Müezzin kayyım adayları olarak sizler kendinizi en iyi şekilde yetiştirmeniz ve topluma örnek davranışlar sergileyen kişiler olma yolunda gayret göstermelisiniz"diyerek sözlerini tamamladı.
 

Daha sonra İlçe Müftülüğünü ziyaret ederek Müftü vekili Nurullah Karataş'tan bilgi alan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof.Dr.M.Şevki Aydın din görevlilerinin aylık düzenlenen mutad toplantısına katıldı.

1.20100720092405.jpg

Burada din görevlilerinin sorunlarını dinleyen Prof.Dr.M.Şevki Aydın özellikle yaz Kur'an kurslarına katılan öğrencilerin eğitim almaları konusunda din görevlilerinden daha hassas olmalarını istedi.

dscn0584.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.