Cüppe ve Sarıklara Reklam

Şu Ramazan günlerinde Diyanet"in yaptığına bir bakın. Benim yıllar önce projesini yaptığım sarık ve cüppe üzerine reklam alınmasına ilk adımı attı galiba. Gazetelerin yazdığına göre Diyanet İşleri Başkanlığı , Ankara Olgunlaşma Enstitüsü ile anlaşarak bundan böyle imam efendilerimizin giyecekleri sarık ve cüppeyi yenileyerek bir yeniliğe imza atmışlar. Benim konuyla ilgili teklifim yıllar öncesine dayanmaktadır. Camilerimizin gelirini artırmak amacı ve maddi katkı sağlaması açısından imamlarımızın giydikleri cüppe ve kafalarına aldıkları sarıklara reklam alınmasını önermiştim. O günlerde çok komik görünen bu olayın bugünlerde yürürlüğe geçirilmesi tam zamanıdır diye düşünmeden edemedim gazetelerdeki ilgili haberleri okuyunca.

 

Türkiye genelindeki imam ve müftülerin “aynı standartta cüppe ve fes giymeleri için” dikim atölyesinde çalışmalara başlandığı belirtilen haberlerde Cübbelerde siyah renkten vazgeçilerek “krem rengi” olması kararlaştırıldığına dikkat çekilerek yeni tasarımda, din görevlilerinin kıyafetleri arasında yaşanan renk karmaşasının önüne geçilmiş olacağı belirtilmektedir.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı"na bizim öneriye de sıcak bakmalarını bir kez daha öneriyorum. Cüppe ve sarıklara reklam alalım. Mesela cüppe arkasına firma reklamı tıpkı sporcuların formalarında olduğu gibi. Komik mi buldunuz. Olabilir durum birkaç yıl sonra buraya gelecektir.

 

Geçtiğimiz günlerde Ankara Söğütözü"nde yeni bir camiye teravih namazı için gittim. Cami tam teşekküllü. Mihrabın üstünde imam efendiyi gösteren kamera vasıtasıyla plazma ekran konulmuş. Namazdayken gözünüz ilişirse imamı görebiliyorsunuz. Müezzinlerin oturduğu mahfilde ise yine kameraların görüntüsü var. Arka safları ve caminin dış kısmını da buradan görüntüleyerek kontrol altına almışlar. Benim bu reklam işi için yaptığım projede plazma televizyon yoktu. Bu camide onu görünce reklamın sadece cüppelerde ve sarıklarda kalmamasını düşünmeye başladım. Ne dersiniz Diyanet İşleri Başkanlığı da düşünmeye başlamış mıdır?

 

Güzel Çubuk"un güzel insanları şu mübarek Ramazan-ı Şerif gününde sizlerle şaka da olsa bir konuyu paylaşmış olduk.

 

Bu yazı toplam 787 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar