Cumhuriyet'in anneleri istiklal marşını okuyor yarışması

Cumhuriyet'in anneleri istiklal marşını okuyor yarışması

Çubuk'ta Cumhuriyet'in Anneleri İstiklal Marşı'nı okuyor isimli yarışma düzenlendi. Programda öğrenci velileri İstiklal Marşı okumada dereceye girmek için ter döktü.

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde bulunan Cumhuriyet İlkokulu'nda geçtiğimiz hafta başlayan ve finale kalan 7 yarışmacıdan ilk 3'e girenlerin belirlenmesi için program düzenlendi.

Törene Çubuk Kaymakamı Adem Keleş, Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç, İlçe Jandarma Komutanı Baki Üstüner, Ak Parti İlçe Başkanı Erhan Kuşçu, okul müdürleri, ilköğretim öğrencileri ile aileleri katıldı.

Programın açılışında konuşlan okul müdürü Ali Bodur, İstiklal Marşı'nın önemine işaret ederek, "İstiklal marşını sevmek ülkemizi sevmektir. İstiklal marşımızı coşkuyla söylemek ülkemize sahip çıkmaktır. İstiklal marşımızı vakur bir şekilde okumak bağımsızlığımızı sahip çıkmaktır" dedi.

Daha sonra çeşitli okullardan edebiyat ve müzik öğretmenlerinden oluşan jüri ve seyircilerin önünde tek tek sahneye çıkan anneler, İstiklal marşının 10 kıtasını müzik eşliğinde ezbere okuyarak dereceye girebilmek için adeta ter döktüler.

Jüri tarafından yapılan değerlendirmenin ardından birinci Sema Demirtan, ikinci Birsen Çalı ve üçüncü Bedriye Çelik seçildi. Dereceye girenler altın ile ödüllendirilirken, ödülleri Kaymakam Keleş, Belediye Başkanı Demirbaş ve Cumhuriyet Başsavcısı Kantar tarafından verildi.

Yarışmaya katılan diğer velilere ve jüri üyelerine ise plaket verildi.

Törende konuşan Kaymakam Keleş, İstiklal marşını ezberleyen ve medeni cesaret göstererek yarışmaya katılan herkesin kendileri nezdinde birinci olduğunu belirterek, "Kurtuluş Savaşı'mızın, şehitlerimizin, devletimizin onurunun sembolü olan İstiklal marşını bu kadar güzel okuyan değerli velilerimize de çok teşekkür ediyorum. Böyle medeni cesaretle güzel jestlerle, mimiklerle çok güzel bir sunum sergilediler. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Bu yarışmanın birincisi yok, böyle güzel okuyan bütün yarışmacılarımız bu yarışmanın birincisi" dedi.

Programa emek veren herkese teşekkür eden Belediye Başkanı Demirbaş'da, "Değerli annelerimiz velilerimiz gayet içten, duygulu, maneviyatı yüksek bir şekilde okudular. Ben medeni cesaretlerinden dolayı tebrik ederim" diye konuştu.

Kendileri için en büyük ödülün sahnede İstiklal marşını okumak olduğunu dile getiren yarışmacılardan Bedriye Çelik, "Bu ödülü cennet mekanı merhum Mehmet Akif Ersoy adına alıyorum. Ödülümü de Türk Silahlı Kuvvetleri'ni Güçlendirme Vakfı'na bağışlıyorum" ifadesini kullandı.

Yarışmada ödül almanı gururunu yaşadığını kaydeden yarışmacılardan Sema Demirtan ise, "Bu sene benim kızımın son senesiydi. Böyle bir hediyeyle ayrılmak, böyle bir anıyla ayrılmak gerçekten çok büyük bir hediye oldu bana. Bu altını da okul aile birliğine bağışlıyorum" diye konuştu.

Cumhuriyet'in anneleri istiklal marşını okuyor yarışması
Cumhuriyet'in anneleri istiklal marşını okuyor yarışması
Cumhuriyet'in anneleri istiklal marşını okuyor yarışması

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum