CUMHURİYET BAYRAMI’NIN 99. YILDÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANDI...

CUMHURİYET BAYRAMI’NIN 99. YILDÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANDI...

Ulu Önder, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği Cumhuriyetin 99. Yıl dönümü tüm yurtta ve dış temsilciliklerimizde olduğu gibi ilçemizde de coşkuyla kutlandı.

 

Şuayip YAMAN

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin resmen kurulduğu tarihtir. Ulu Önder Atatürk, diğer bayramlar gibi bu bayramı da gelecek nesillere bir miras olarak bırakmıştır.

29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapılan bir anayasa değişikliğiyle Türkiye'nin yönetim biçimi Cumhuriyet olarak belirlenmiştir. 

Türk halkı için Cumhuriyet Bayramı, milli birlik ve beraberliğin, toplumsal dayanışmanın üst düzeye çıktığı milli bayramlarımızdan biridir. 

Mustafa Kemal Atatürk'ün çevresinde Türk milletinin kenetlenmesiyle yürütülen Milli Mücadele'nin zaferle sonuçlanması ve ardından Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması, tarihin ender kaydettiği bir başarıdır.

 

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Ya İstiklal Ya Ölüm” hedefiyle manda ve himayeye karşı duran Türk Ulusunun en büyük kazanımı olan Cumhuriyetimizin 99. Yılını kutlamanın onuru, gururu ve heyecanını yaşıyoruz.

Cumhuriyet Bayramı’nın 99. Yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de coşkuyla kutlandı.

28 Ekim 2022 Çelenk Sunumu...

 

Sunuculuğunu Çubuk Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyat öğretmeni İlyas Özçelik’in yaptığı Çelenk Sunumu Töreni’ne; İlçe Kaymakamı Âdem Keleş, Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Tahir Güzel, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Caner Koca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç ve şube müdürleri, İlçede faaliyet gösteren siyasi partilerin temsilcileri, Kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri,  sivil toplum temsilcileri, Şehit yakınları ve Gaziler, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Büstü’ne;

 

  • İlçe Kaymakamlığı Çelengi, İlçe Kaymakamı Âdem Keleş,
  • Çubuk Belediyesi Çelengi ise İlçe Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş tarafından sunuldu.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Çelenk Sunumu töreni sona erdi.

 

29 Ekim 2022 Kutlama Programı:

 

Tebrik at Töreni; Çubuk ilçe Kaymakamı Âdem Keleş makamında tebrikleri kabul etti.

 

Çubuk Anadolu Lisesi’nin organize ettiği ve Türk Dili ve Edebiyat öğretmeni İlyas Özçelik ve Rehber öğretmeni Emine Saki’nin sunuculuğunu yaptığı ve Atatürk Caddesi’nde gerçekleşen kutlama törenine; İlçe Kaymakamı Âdem Keleş, İlçe Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Tahir Güzel, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Caner Koca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç ve şube müdürleri, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Meslek Yüksekokulu müdürleri Recep Yiğit ile Veliddin Çiftçi, İlçede faaliyet gösteren siyasi partilerin temsilcileri, Kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri,  sivil toplum temsilcileri, Şehit yakınları ve Gaziler, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

 

ETKİNLİKLER...

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından İlçe Kaymakamı Âdem Keleş ve İlçe Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş birlikte törene katılanların, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

 

Çubuk İlçe Kaymakamı Âdem Keleş günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Bu anlamlı günde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Harbimizin kazanılmasına ve yeni devletimizin kuruluşuna öncülük eden tüm kahramanlarımızı rahmetle yâd ediyorum.

Bin yıllık vatanımız Anadolu topraklarının her karşısında kanı ve alın teri olan tüm Ecdadımıza, Şehitlerimize, Gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.  

Terörle mücadelede ve 15 Temmuz’da hayatlarını kaybeden güvenlik güçlerimiz ile vatandaşlarımızın aziz hatıraları milletimizin hafızasında ve devletimizin kimliğinde daima yaşayacaktır.

Bugün bizlere bağımsız bir devlet içinde yaşam sağlayan eşsiz bir lidere, Cumhuriyet değerlerine bağlı, ülkesini ve birliğini korumayı ve kollamayı amaç edinmiş bir Cumhuriyet nesline sahip olmanın gurur ve onurunu taşıyoruz.

Değerli Misafirler,

Bundan tam 99 yıl önce tarih, varlığı sona erdiği düşünülen büyük bir milletin, yine tarihin yetiştirdiği büyük komutan Mustafa kemal önderliğinde çoluğu çocuğu, yaşlısı genci, kadını erkeği tüm gücü ile  verdiği destansı bir mücadelenin sonunda ulaşılan büyük bir zafere şahit olmuştur. Çekilen acı ve dökülen kanlarla verilen bir Kurtuluş Savaşı sonunda ulaşılan bu zaferin adı Türkiye Cumhuriyetidir.

Cumhuriyet, Büyük Atatürk’ün ifade ettiği gibi “gaflet, dalalet, hatta ihanetler” sonucunda, hürriyetini ve devletini kaybetmiş, vatanı işgal edilmiş bir milletin ulusal bağımsızlığını yeniden kazanabilmek için giriştiği milli mücadele ve zaferin addır.

Tarih boyunca bağımsız yaşamış Türk milletinin en son ve değişmez devlet rejimidir Cumhuriyet. Cumhuriyet rejimi ile millete kendi mukadderatını bizzat ve fiili olarak yönetmesi yetkisi tanınmıştır. Büyük Atatürk “Türk Milletinin öz yapısına ve geleneklerine en uygun yönetim Cumhuriyet yönetimidir” dedikten sonra “Hâkimiyet kayıtsız ve şartsız milletindir” diyerek milletin egemenliğini her şeyin üstünde esas alındığını belirtmiştir.

Aziz milletimiz de tıpkı 99 yıl önce olduğu gibi bugün de İstiklal Harbimizi zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren bu bağımsızlık ve özgürlük ruhu dimdik ayaktadır. 15  Temmuz da milletimizin 250 Şehit ve 2 bini aşan Gazisi ile gösterdiği şanlı direnişi işte bu ruhun ifadesidir. 

Değerli Vatandaşlar,

En büyük millet Selçukludan, Osmanlıya ve oradan Türkiye Cumhuriyetine devreden tarihi yolculukta kendine emanet edilen Cumhuriyetini huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için hiç şüphesiz ki el birliği ile çalışacaktır. Büyük gayretler ve fedakârlıklar neticesinde kurulan Cumhuriyetimizi korumak ve l-kollamak millet hakimiyetini ve demokrasimizi daha ileri düzeylere taşımak hepimizin esas ülküsüdür.

Hukuk, demokrasi ve bilim bu yoldaki en büyük kılavuzumuz olmalıdır. Bu ilerleyişi engellemek isteyen ve milletim birliğine ve bağımsızlığına yönelik hareketlere karşı mücadelemiz kararlılıkla sürecektir. Bu nedenle devletimizin bayrağı, sınırları, dili, egemenliği ve tam bağımsızlık, her türlü tartışma, çekişme ve siyasi çıkarın üzerinde tutulmalıdır.

Değerli Öğretmenler,

Bağımsızlık, özgürlük ve böylesine zorlu bir coğrafyada dimdik ve sonsuza kadar ayakta kalmanın teminatı, sağlam nesiller yetiştirebilmektir. Bu sebeple bağımsız ve özgür düşünebilen, taklitçilikten uzak, üretken ve çalışkan bireyler yetiştirmeliyiz. Büyük Atatürk’ün ifadesi ile “fikri hür, vicdanı hür” nesiller yetiştirmek birinci vazifeniz olmalıdır. Düşünen, sorgulayan ve üreten nesillerle yarınlarımız daha emin ve müreffeh olacaktır.

Cumhuriyetimizin ve Yarınlarımızın Teminatı Öğrenciler ve Gençler,

Büyük Atatürk’ün de ifade ettiği gibi “Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

Sevgili Gençler; Şunu hiçbir zaman unutmayınız ki her alanda gelişmiş, istikrar içinde büyüyen, güçlü, demokratik ve müreffeh Türkiye'nin mimarları sizler olacaksınız. Geleceğimiz olan sizlere sonuna kadar güveniyoruz. Bizleri mahcup etmeyeceğinize sonsuza dek inanıyoruz.

Sevgili Çubuklular,

Birlik-beraberlik, devlet düzeni ve bağımsızlık hava ve su kadar önemlidir.  Bunu yaşadığımız coğrafyada yakinen görmekteyiz. Birliklerini, dirliklerini ve devletlerini kaybeden milletlerin düştüğü zilleti ve fakr-u zarureti, her gün ekranlarımızda izlemekteyiz. Ülkemizde de birlik ve beraberliğimize kasteden yıkıcı ve bölücü teröre karşı uyanık olalım. Unutmayalım ki,  Cumhuriyetin sahibi “Cumhurun” yani ”halkın” bizzat kendisidir.

Bu duygu ve düşüncelerle Yüce Türk Milletinin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, hepinize sevgi ve sayılarımız sunuyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

  • Halk Oyunları Gösterisi:

 

Ankara Kulübü Derneği Çubuk Şubesi Seymen Ekibi gösterilerini sundu.

 

  • Şiirlerin okunması;

 

Çubuk Anadolu Lisesi öğrencilerinden Uluğ Turanoğlu,Bugün” adlı şiiri, Ömer Bedrettin Uşaklı  ise  “Akdeniz’e Doğru” şiiri okudu.

 

  • Keman Orkestrası Dinletisi;

 

Bekir Yılmaz Ortaokulu öğrencilerinden oluşan Keman Orkestrası “Kemanlı Mehter” dinletisini sundu.

 

  • Müzik Dinletisi:

 

Çubuk Anadolu Lisesi Müzik öğretmeni Mehmet Murat Özbay yönetiminde organize edilen müzik korosunun dinletisinin ardından ödül törenine geçildi.

ÖDÜL TÖRENİ

 

Kutlama Töreni; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın  99. Yılı kutlamaları kapsamında;  Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi ve özel okullar arasında “Cumhuriyetin Kazanımları’ teması ile organize edilen; İlkokullar arasında resim, ortaokullar arasında şiir, liseler arasında dereceye giren öğrencilere hediye takdimi ile devam etti.

İlkokullar arasında düzenlenen Resim Yarışmasında;

  1. Akın Akıncı -Yavuz Selim İlkokulu
  2. Beren Seymen -Yıldırım Beyazıt İlkokulu
  3. Ecrin Ekin Doruk-Özel Sebat Koleji

 

Ortaokullar arası düzenlenen Şiir Yarışmasında;

    1. Gizem Pınarcı-Türk Telekom Ortaokulu

    2. Kadir Efe Gündür-Atatürk Ortaokulu

    3.Yasemin Karagöz-Akkuzulu Ortaokulu

 

Liseler arası düzenlenen Kompozisyon Yarışmasında;

1. Büşra Ecem Kiper- Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi

2. Şevval Eda Saat- Çubuk Anadolu Lisesi

3. Nevim Acar-Meliha Hasan Ali Bostan Fen Lisesi oldu.

 

29 EKİM CUMHURİYET KOŞUSU...

 

Tören yönetiminden sorumlu Beden Eğitimi öğretmenlerinden Mesut Özdemir ile Aydın Koca öncülüğünde organize edilen Cumhuriyet Koşusu’nda:

 

YILDIZ KIZLAR FERDİ SIRALAMA (1500M)

 

  1. Aleyna Tekaüt- Yavuz Selim Ortaokulu
  2. Kübra KARA- Yavuz Selim Ortaokulu
  3. Zeynep Kaya- Dumlupınar Ortaokulu

 

YILDIZ KIZLAR TAKIM SIRALAMASI (1500 M)

 

  1. Yavuz Selim Ortaokulu
  2. Aşağı Çavundur Ortaokulu
  3. Dumlupınar Ortaokulu

 

YILDIZ ERKEKLER FERDİ SIRALAMA (2000 M)

 

  1. Yücelhan Kop- Yavuz Selim Ortaokulu
  2. Arda Kurnaz- Yavuz Selim Ortaokulu
  3. Oğuzhan Kartal – Yavuz Selim Ortaokulu

 

YILDIZ ERKEKLER TAKIM SIRALAMASI (2000 M)

 

  1. Yavuz Selim Ortaokulu
  2. Dumlupınar Ortaokulu
  3. Yavuz Selim Ortaokulu

 

GENÇ KIZLAR FERDİ SIRALAMA (2000 M)

  1. Zehranur Güçlü – Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
  2. Ceren Elvan- Çubuk Anadolu Lisesi
  3. Buse Çelik- Şehit hayati Bilgin mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

 

GENÇ KIZLAR TAKIM SIRALAMASI (2000 M)

 

  1. Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
  2. Çubuk Anadolu Lisesi
  3. Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi

 

GENÇ ERKEKLER FERDİ SIRALAMA (3000 M)

 

  1. Abdurrahman Çınar- Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
  2.  Hüseyin Özbek- Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi
  3. Melih Kiraz- Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

 

GENÇ ERKEKLER TAKIM SIRALAMASI

 

  1. Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
  2. Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi
  3. Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

 

Dereceye giren öğrenci ve takımlara ödül takdimi;

 

Gerek Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında ve gerekse Cumhuriyet Koşularında;

  • Üçüncü olan öğrenci ve takımlara ödülleri İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar tarafından takdim edildi.
  • İkinci olan öğrenci ve takımlara ödülleri İlçe Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş tarafından takdim edildi.
  • Birinci olan öğrenci ve takımlara ise ödülleri İlçe kaymakamı Âdem Keleş tarafından takdim edildi.

Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi Bando Takımı eşliğinde yapılan Tören Geçişi ile kutlamalar sona erdi.

 

Organizasyon sonrası protokol üyeleri, organizasyonu gerçekleştiren okulların İdarecileri, öğretmenleri ve öğrencilerini tebrik ettiler.

Program sonunda, Cumhuriyetimizin 99 yılı anısına; Çubuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yetiştirilen 2 bin fidan, protokol tarafından vatandaşlara dağıtıldı..

 

Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun silah arkadaşları olmak üzere bu cennet vatanın bekası için toprağa düşen tüm şehitlerimizin ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyor, manevi huzurlarında saygı ile eğilir, yaşayan kahraman gazilerimize de saygı, sevgi ve şükranlarımı sunar, sağlık ve mutluluklar dileyerek, Cumhuriyet Bayramımızı yürekten ve en kalbi sevgilerimle kutluyorum.

img-3597-tile1.jpgimg-3616-tile2.jpgimg-3628-tile3.jpgimg-3649-tile4.jpgimg-3685-tile5.jpgimg-3731-tile6.jpgimg-3771-tile7.jpgimg-3797-tile8.jpgimg-3825-tile9.jpgimg-3851-tile10.jpgimg-3870-tile11.jpgimg-3885-tile13.jpgimg-3906-tile15.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum