Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası sona erdi

Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası sona erdi

Türkiye Santranç Federasyonu (TSF) tarafından Çubuk ilçesinde düzenlenen ‘Cumhuriyet Bayramı Santranç Turnuvası’ sona erdi.

Türkiye Santranç Federasyonu (TSF) tarafından Çubuk ilçesinde düzenlenen ‘Cumhuriyet Bayramı Santranç Turnuvası’ sona erdi.

Çubuk Kaymakamlığı, Çubuk Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Çubuk Belediyesi tarafından da desteklenen ve Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen turnuvaya 300 sporcu katıldı.

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Çubuk Temsilcisi Veysel Kılıçarslan, toplamda 24 kategorinin olduğu ve iki gün süren turnuvanın finalinde yaptığı konuşmada, ‘’ Satranç sporunun ilçemizde daha çok yaygınlaşması için yeni bir proje başlattık. Bu projede her satranç bilen ve lisansı olan bir sporcumuz, satrancı bilmeyen bir arkadaşına satrancı öğretecek ve onunla sürekli satranç oynayacak. İnşallah bu projeyle satranç bilen sayısı ikiye katlayacağız. Bir zeka oyunu olan satrancın çocuklarımızın gelişmesine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum’’ dedi.  

Turnuvada, 7 yaş kategorisinde erkeklerde Abdurrahman Ergün, Nisanur Tuncer, 8 yaş kategorisinde erkeklerde Teoman Güney Ersöz, kızlarda Gizem Sultan Vardar, 9 yaş kategorisinde erkeklerde Mehmet Ergün, kızlarda Elvin Türk, 10 yaş kategorisinde erkeklerde Emir Güney, kızlarda Berfin Naz Özer, 11 yaş kategorisinde erkeklerde Ahmet Hamdi Aydos, kızlarda Zehra Elif Erdoğan, 12 yaş kategorisinde erkeklerde Ahmet İlker Köktaş, kızlarda Edanur Açil, 13 yaş kategorisinde erkeklerde Doğan Akar, kızlarda Ceren Aktaş, 14 yaş kategorisinde erkeklerde Akif Onur Tekin, 15 yaş kategorisinde erkeklerde Ahmet Berk Tokgöz, 16 yaş kategorisinde erkeklerde Dursun Ali Çelik, kızlarda Hazel Kemikkıran, 17 yaş kategorisinde erkeklerde Sefa Hüseyin Kütük, kızlarda İrem Damar, büyüklerde ise erkeklerde Can Umut Anıt ve kızlarda Beyza Gürgen birinciliği elde etti.

Dereceye giren sporculara ödüllerini Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Çubuk Temsilcisi Veysel Kılıçarslan verdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.