Çubuk'un lezzetleri Türk Mutfağı Haftası'nda tanıtıldı

Çubuk'un lezzetleri Türk Mutfağı Haftası'nda tanıtıldı

Çubuk'un yöresel ve coğrafi işaret tescilli lezzetleri, Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte ziyaretçilere ikram edildi.

Valilik, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Altındağ Belediyesi ev sahipliğinde TAFED işbirliğinde Millet Bahçesi'nde yapılan programda, çeşitli ilçelerden gelen şefler, kentin yöresel ve doğal lezzetlerini tanıttı.

Çubuk Belediyesinin standında da ilçenin coğrafi işaretli ürünlerinden Çubuk turşusu, homaça yemeği, vişne suyu ile yöresel bulgur pilavı, baklava, toga aşı, gözleme, tandır böreği, yazma çöreği ve yaprak sarma katılımcılara ikram edildi.

İlçeden kadın girişimcilerin ve turşucuların da katıldığı etkinlikte, stantları ziyaret edenlerle yakından ilgilenen Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, ilçelerinin gastronomi anlamında önemli kaynaklarını olduğunu söyledi.

Bu yıl 16'ncısını düzenleyecekleri turşu ve kültür festivali için hazırlıklara başladıklarını anlatan Demirbaş, tüm vatandaşları Eylül ayının ilk haftasında yapılacak festivale davet etti.

AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız da Çubuk mutfağının Ankara gastronomisi açısından çok önemli olduğunu ifade etti.

Her ilçenin kendine has mutfak kültürü olduğunu anlatan Yıldız, "Bu etkinliği çok önemsiyorum. Bir restorana gittiğimde hangi turşu Çubuk turşusudur, hangisi değildir çok net ayırt ederim. Bu konuda iddialıyım. Çubuk gastronomisi, Ankara gastronomisi açısından da önemli yere sahip." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.