Çubuk'ta"Çocuk Meclisi"Kuruluyor

Çubuk'ta"Çocuk Meclisi"Kuruluyor

Çubuk'ta "Çocuk Meclisi" kuruluyor.

Çubuk Belediyesi bünyesinde kurulacak Çocuk Meclisi, yönetmeliğinin Belediye Meclisinin Şubat ayındaki toplantısında görüşülmesinden sonra üyelerini belirleyecek. Çubuk'un yönetiminde bundan sonra söz sahibi olacak çocuklar, kendi meclislerinde ilçenin sorunlarını tartışacak. Çocuk Meclisi'ne 9-13 yaşları arasındaki tüm çocuklar katılabilecek.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, konuyla ilişkin yaptığı açıklamada, çocukların sorunlara çocuk duyarlılığı ile çözümler getireceğine inandığını belirterek, "Çocuklarımız problemlerini, taleplerini ifade etmelerini ve kendileriyle ilgili problemlerin çözümünde aktif rol almalarını sağlamak istiyoruz. Çocuklarımızın içinde yaşadığı ülkenin manevi ve ahlaki değerlerini öğrenebilmeleri ve geleceklerine güvenle bakabilmelerin de amaçlayacağımız Çocuk Meclisi, 1580 sayılı kanunun birinci maddesi gereğince belediyemiz bünyesinde kurulacak. Sağlıklı, planlı güvenli ve yaşanabilir bir ilçe için Çocuk Meclisi'nin yapacağı çalışmalar çok önemlidir" dedi.

Belediyeyi halk için halkla birlikte yöneteceklerini göreve geldiklerinde söylediklerini anımsatan Özden, "Geleceğin Çubuk'unu" inşa ederken geleceğin büyükleri olan çocuklara danışmak gerektiğini belirterek, "Artık Çubuklu çocuklar da kent üzerinde söz sahibi olacak, fikir ve proje üretip bu fikirlerin hayata geçmesini sağlayacak. Çocuk Meclisi'nde ayrı ayrı mahallelerden çocuklarımız bir araya gelecekler" diye konuştu.

Oluşturulacak meclis ile çocukların ilçe meseleleri ve ilçede yürütülen çalışmalara da büyük bir ivme kazandıracaklarını ifade eden Başkan Özden, meclisin bir meclis başkanı, üç meclis başkan vekili, beş meclis başkanlık divanı üyesi, komisyonlar, icra heyeti ve genel kuruldan oluşacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.