Çubuk'ta yüzme öğrenen çocuklar "milli takım" hedefiyle kulaç atıyor

Çubuk'ta yüzme öğrenen çocuklar "milli takım" hedefiyle kulaç atıyor

Çubuk'ta açılan yarı olimpik yüzme havuzunda düzenlenen kursa 6 ayda 750 kişi katıldı.

Çubuk Belediyesince Gençlik ve Spor Bakanlığının katkılarıyla ilçeye kazandırılan yarı olimpik yüzme havuzu kentte büyük ilgi gördü.

Buzlu Spor Kompleksi ve yüzme havuzuna aileleriyle gelen çocuklar, burada deneyimli antrenörler eşliğinde kulaç atmayı öğreniyor.

Haftada 2 gün 2 saat yüzme eğitimi alan çocuklardan yetenekli olanlar yüzme sporuna kazandırılıyor.

Bazı çocuklar bu branşta ilerleme kaydederek, ülkesi uluslararası müsabakalarda temsil etmek istiyor.

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, ilk hedeflerinin ilçede herkese yüzmeyi öğretmek olduğunu belirterek, ikinci hedeflerinin ise yüzme branşı konusunda milli sporcu yetiştirmek olduğunu söyledi.

Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile koordineli çalıştıklarını anlatan Demirbaş, "Bugüne kadar 750 kişi aktif halde projeye dahil oldu. Bu manada belediye olarak gençlerin yüzmeye olan ilgisini daha da geliştirmek için elimizden gelen her türlü imkanı sunuyoruz." dedi.

Çubuk Belediyesi Engelsiz Spor Kulübü Başkanı Ahmet Koçyiğit de çalışmalara kış sezonunda da ara vermeden devam ettiklerini belirtti.

Hedeflerinin ulusal ve uluslararası turnuvalarda başarılar elde etmek olduğunu kaydeden Koçyiğit, yetenekli sporcuları yüzme branşına katmak istediklerini söyledi.

"İnsanlarımızı havuza yönlendiriyoruz ve burada herkese yüzme öğretiyoruz. Bunun yanında 7-14 yaş arası çocuklarımızı yetiştirerek milli takıma kazandırmayı planlıyoruz." diyen Koçyiğit, bu kapsamda takımı oluşturduklarını belirtti.

Takıma ücretsiz eğitim verdiklerini anlatan Koçyiğit, haftada 3 gün antrenman yaptıklarını, ilerleyen zamanda bu süreyi artıracaklarını ifade etti.

Koçyiğit, "Hem teknik olarak hem de hocalar anlamında tüm imkanlarımız mevcut. İnşallah hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz." diye konuştu.

Antrenörlerden Serhat Aldemir, havuzların kışın da kullanıldığını belirterek, kendilerine ve kursiyerlere bu imkanı sunan herkese teşekkür etti.

Aldemir, en büyük hedeflerinin sporcuları milli takıma göndermek olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.