Çubuk'ta yeni eğitim ve öğretim yılı

Çubuk'ta yeni eğitim ve öğretim yılı

Başkentin Çubuk ilçesinde 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında 22 bin 480 öğrenci ders başı yaptı.

Tören, Atatürk Park’ında Atatürk Anıtı’nın önünde yapılan çelenk sunma töreninin ardından Bekir Yılmaz Ortaokulu’nda devam etti. Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra 15 Temmuz darbe girişiminde yaralanarak gazi olan Yunus Demir’e öğrenciler tarafından çiçek takdim edildi.

Törende konuşan Kaymakam Cemal Şahin, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında vatandaşların gösterdiği duyarlılığı hatırlatarak, Türk insanının destan yazdığını söyledi.

Bütün şehit ve gazileri minnetle ve rahmetle andığını belirten Şahin, ’şöyle devam etti:

’Gençlerimizi iyi bir tarih bilinciyle geleceğe hazırlamak durumundayız. Ekonomistler ülkeleri sınıflandırırken gelişmiş, az gelişmiş ve gelişmemiş olarak sınıflandırıyor. Bizim ülkemiz az gelişmiş olarak adlandırılıyor. Bizim gelişmiş bir ülke olmamız için eğitim ve fakirlik sorununun ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bu iki sorunu ortadan kaldırdığımızda biz gelişmiş bir ülke olacağız ve dünya arenasında önemli bir aktör olacağız. Milletin oyuncağı olmayacağız ve dünya politikalarına yön vermiş olacağız. Bu sayede insanımızda dünyada gururla gezecek, huzurla yaşayacak ve birçok sorunu da geride bırakmış olacağız."

Çubuk Belediye Başkanvekili Hasan Hüseyin Karakuş da FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimini nefretle ve şiddetle kınadıklarını vurguladı. Okulun insanı her yönden geliştiren bir kurum olduğunu dile getiren Karakuş, ’’Kendimize, ailemize, insanlığa ve ülkemize faydalı olmak, okuma yazma öğrenmekle başlar. Öğrendiklerimizle iyi veya kötüyü ayırt edebiliriz. Bilgisiz ve eğitimsiz insanlar daha çok suç işlerler. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi eğitimli insan sayısı ile ölçülür. Sevgili öğrenciler sizler bu ülke için yıllar sonra meyve verecek birer fidansınız.’’ diye konuştu.

Anadili konusundaki seferberliğin bu yıl da devem edeceğinin altını çizen İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan ise anadilini bilmeden başka bir şeyi bilmenin mümkün olmadığını vurguladı.

Çubuk’ta 88 okulda, 22 bin 480 öğrenci ve bin 400 öğretmenin ders başı yaptığını ifade eden Aslan, ’’Kendi dilini bilen başka dili de bilir, matematiği de bilir. Eğer insanın hem kendisini hem de çevresini organize etmesini istiyorsak bunun yolu eğitimden, öğretimden geçmektedir. Eğitim ve öğretim aynen meyveli ağaç gibidir. Biz Çubuk eğitim camiası olarak yeniden eğitim ve öğretim seferberliğine hazırız’’ ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Bekir Yılmaz Ortaokulu Müdürü Engin Önal önderliğinde öğrenciler ve öğretmenler tarafından geleneksel hale gelen öğrenci andı okundu. Törende öğrenciler çeşitli gösteriler sundular. Okulun 8. sınıf öğrencileri aralarına yeni katılan 5. sınıf öğrencilerine hoşgeldiniz çiçeği verdi. Daha sonra öğrenciler tarafından çeşitli şiirlerin okunduğu programda, müzik öğretmeni İskender Özdeş önderliğinde öğrenciler tarafından keman eşliğinde konser verildi. Program Kaymakam Şahin’in ders zilini çalması ve ilk dersi başlatması ile son buldu

Törene, Garnizon Komutanı Durmuş Kıran, ilçe milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, daire amirleri ve veliler de katıldı.

Kaynak:http://www.haberturk.com/yerel-haberler/haber/9496617-cubukta-yeni-egitim-ve-ogretim-yili

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.