Çubuk'ta Yemek Yarışması Yapılacak

Çubuk'ta Yemek Yarışması Yapılacak

Çubuk Belediyesi ve Sivil Toplum Örgütleri İşbirliği ile 'Çubuk Yemek Günleri' Adı Altında Ev Yemekleri Yarışması Düzenlenecek.

Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği ve Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği işbirliğiyle 5 kategoride gerçekleştirilecek yarışmada, dereceye girecekler çeşitli mutfak eşyası ile ödüllendirilecek.

İlçe esnaflarının sponsorluğunda yapılacak yarışmada Çubuk'un en iyi aşçıları belirlenecek. Türk mutfağının ve ilçe mutfağının tanıtımına katkı sağlanmasının amaçlandığı yarışmaya, sadece ev hanımları katılabilecek.

2 Nisan'da düzenlenecek yarışma, çorba, et ve zeytinyağlı yemekleri ile hamur işleri ve tatlı dallarında yapılacak. Dereceye girenlere çeşitli ödüllerin verileceği yemek yarışmasına katılmak isteyenler, Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne başvuruda bulunabilecek.

Ayrıca, yemek yarışmasında dereceye girenler Turizm Haftası nedeniyle Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen, yöresel yemek yarışmasında Çubuk'u temsil etmek üzere katılacak.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, yaptığı açıklamada, sadece fiziki alanda değil, sosyal ve kültürel yaşam alanında da ilçede değişim başlattıklarını belirterek, söz konusu yarışma ile Türk mutfak kültürüne ve ilçe mutfak kültürüne sahip çıkmayı amaçladıklarını söyledi.

Özden, geleneksel hale getirecekleri yemek yarışması ile Çubuk mutfağının tatlarını geleceğe taşıyacaklarını sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.