Çubuk'ta Yaz Kur'an Kursları Başladı

Çubuk'ta Yaz Kur'an Kursları Başladı

Çubuk Müftülüğü tarafından ilçe genelindeki tüm camilerde her yıl düzenlenen “Yaz Dönemi Kuran Kursları” Camii Kebir ve Merkez Kız Kur'an Kursunda düzenlenen törenle başlatıldı.

Merkez Camii Kebir ve Merkez Kız Kur'an kursunda   düzenlenen açılış törenine İlçe Müftüsü Ali Canbolat,Müftülük Şefi İsmail Demirtaş,Din Görevlileri ve Kur’an Kursu öğreticileri katıldı.

İlçe Müftüsü Ali Canbolat, açılış programında yaptığı konuşmada, "2 ay sürecek olan eğitim-öğretimde öğrencilere Kur'an-ı Kerim ve meali, itikat, ibadet, siyer ve ahlak dersleri verileceğini belirterek öğrencilere şunları söyledi:

"Yaz Kur'an kurslarımızda ihtiyacınız olacak bilgileri elde edecek, bilgilerinize yeni bilgiler ekleyecek, güzel dostluklar kuracak, sevgi, kardeşlik, paylaşma ve yardımlaşma gibi önemli değerleri kazanacaksınız. Temenni ediyorum ki bu süreci hayatınız boyunca unutamayacağınız güzel hatıralarla en güzel şekilde tamamlayacaksınız.Burada görev yapan görevlilerimiz ,sizin televizyonlarda izlediğiniz dayak atan ,öğrencilere kötü davranan insanlar değillerdir.Kurslarımızda Anne ve Baba şefkati görerek dininizi öğreneceksiniz" dedi.

 

3.20100624153508.jpg

Kur’an-ı Kerim’in Allah ın kelamı olduğunu vurgulayan Müftü Canbolat, “O öyle bir kitaptır ki, içimizi dışımızı aydınlatan ışık, kalplerimize ibretleri ve hikmetleri yağdıran nasihat, maddi ve manevi hastalıklarımıza şifa, huzur ve saadet kaynağıdır. Kur’an öğretimi, hem öğrenen, hem de öğreten için ayrı ayrı fazilet kaynağıdır. Peygamberimiz bir hadisinde şöyle buyurmuştur: ‘Sizin en hayırlınız, Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve öğreteninizdir’ Böyle bir yüce kitabı çocuklarımıza öğretmek, biz anne ve babaların üzerine düşen önemli görevlerden birisidir. Onun için çocuklarımızı Yaz Kur’an Kursları’na el birliği içerisinde göndererek, o aydınlık yolda yürümelerini sağlayalım.” dedi. 


4.20100624153547.jpgBütün bu duygu ve düşüncelerle Yaz Kur'an kurslarımıza katılan öğrencilerimizi, bu hizmeti fedakarca yerine getiren görevlilerimizi ve bu hizmetin her kademesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu kurs döneminin başarılı ve verimli bir şekilde neticelenmesi temennisiyle hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

 6.20100624153612.jpg

Müftü Canbolat ve Şef İsmail Demirtaş ,İlçe Esnafı tarafından hediye edilmek  üzere alınan defter,kalem ve çikolataları öğrencilere dağıtarak ,kurs boyunca zaman zaman sizlere sürpriz hediyelerimiz olacak dedi. 

7.20100624153642.jpg

Canbolat , yaz Kur’an Kurslarının Çubuk Merkez, Mahalle ve tüm köylerde de açıldığını sözlerine ekledi.

kiz.jpg

kiz1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.