Çubuk’ta ve Çubukspor’da Neler Oluyor!

Çubuk’ta ve Çubukspor’da Neler Oluyor!

Çubuk’ta ve Çubukspor’da Neler Oluyor!

 

Ankara’nın güzide ilçelerinden biri olan Çubuk yıllardır futbol takımının başarısı ve yetiştirdiği futbolcularla adından söz ettirmiştir. Ancak son 15 yıldır Çubuk’ta futbol her yıl kan kaybetmeye başlarken, ilçe halkıda neredeyse Çubukspor’dan kaçar hale gelmeye başlamıştı.

İlçeden gelen talep üzerine Çubuklu olan Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner’in desteğini de alan bir grup futbol taraftarı Çubukspor’u yeniden o eski günlerine getirmek için mücadeleye başlarken, ilçede kaybolan futbol sevgisinin yeniden canlanmaya başladığına da şahit olduk. Geçtiğimiz sezon hedeflediği başarıyı yakalayamayan Çubukspor yönetimi ani bir kararla istifa etmesinin ardından tam Çubukspor sahipsiz kaldı diye düşünülürken, genç bir işadamı tarafından Çubukspor’a sahip çıkıldığına şahit olduk.

-Bu memlekette analar ne yiğitler doğurmuş dercesine bir yiğit çıka geldi…

Şimdi yaşanan o olaylara şöyle bir göz atalım.

Çubukspor’u yeniden ayağa kaldırılması için hiç kimse elini taşın altına koymazken, o yaşananlara baktığımızda her ortamda memleket sevdalısı olduğunu belirten isimlerin nerede olduğu sorusu akıllara geliyor. Farklı ortamlarda farklı şekilde konuşanların, somut adım atma söz konusu olduğunda işin içinden sıyrılarak çıktığı bir ortamda, takım sahipsiz kalmıştı. Köklü bir geçmişe sahip olan ve imza attığı başarılarla Türkiye çapında adından bahsettiren Çubukspor’un itibarı, amiyane tabirle iki paralık oluvermişti. Birçok il ve ilçe takımını dize getiren ve rakiplerinin korkulu rüyası olan Çubukspor, içine düştüğü bu durumla rakipleri arasında alay konusu oluvermişti.

Tam bu dönemde Çubukspor’a sahip çıkan Mustafa Akkaya kurduğu yeni yönetim ile biranda ilçenin ve futbol sevenlerin umudu oldu. Biranda umutların yeşerdiği ilçede hatta daha ileriye gidilere kesin şampiyonluk gözüyle bakılır hale geldi. Akkaya, çok farklı kesimlerden oluşturduğu renkli ve bir o kadar profesyonel yönetimin yanında BAL Liginde görülmemiş futbolcu transferleriyle dikkatleri bir anda üzerine çekmeyi başardı.

Ankara basınının ve hatta ulusal basının biran da gündemine oturan Çubukspor, ilçede de 7’iden 77’iye herkesin sevdası olmayı başardı. Tükenen umutlar yerini yeni umutlara bıraktı. Gittiğimiz her yerde her ortamda hatta her ailede Çubukspor’un konuşulduğuna şahit olduk. İlçedeki yöneticilerin ve Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner’inde desteğiyle Mustafa Akkaya ve yönetimiyle Çubukspor biranda değişiverdi.  

Bu gerçeği elbette kimse değiştiremez. Güzel bir atasözümüz vardır. “GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ” anlamı; herkesin bildiği, apaçık bir gerçek yalan yanlış sözlerle değiştirilemez, ört bas edilemez. Çubukspor bu yönetim sayesinde hedefini yükseltmiştir. Bunun lamı cimi yoktur.

Son zamanlarda bu güzel gidişatı, birlikteliği bozmak için oyunlar kuranların olduğu görülmeye başlandığını da şahit oluyoruz. Bir takıma yeteri kadar destek bulunamazken, ikinci takımı çıkarmaya çalışanların olduğunu görüyoruz. Gidişatı bozmak için hemen karanlık ellerin devreye girdiğini duyuyoruz. Birileri karalarken birilerinde bıyık altından gülmeye başladığına şahit oluyoruz.

Onu karala bunu karala nereye kadar, karalamayla neyi değiştirebilirsiniz ki? İnsanların söylemleri ve eylemleri önemlidir. Bununla da ilgili çok güzel bir atasözümüz daha vardır. “AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN, LAFA BAKILMAZ”.

-Çubukspor’da güzel şeyler oluyor

Çubukspor’da başkanıyla yönetimiyle yapılan transferleriyle güzel şeyler oluyor. Taraftar inanıyor ve destekliyor. Eğer Çubuk sevdalısıysanız ve ilçeyi sevdiğinizde samimiyseniz hadi samimiyetinizi göstermek için Çubukspor’a hile hurda yapmadan destek olun da samimiyetinizi görelim!!!!

 

 Mehmet ACAR

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.