Çubuk'ta "Terör ve Gençlik" Semineri Verildi

Çubuk'ta "Terör ve Gençlik" Semineri Verildi

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri çubuk'ta seminer verdi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) tarafından Çubuk'ta lise son sınıfı öğrencilerine yönelik "Terör ve Gençlik" semineri verildi.

Seminere, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İdris Karakuş, Ankara Emniyeti TEM Komiseri Kamil Lale, Çubuk Emniyet Müdürlüğü'nden Baş Komiser Yahya Çelik, polis memurları, öğretmen ve ilçedeki liselerin son sınıfı öğrencileri katıldı.

Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılan seminerde yetkililer, terör örgütlerinin taraftar kazanma konusunda özellikle gençleri hedef seçtiğini, bu konuda gençleri bilinçlendirme amacıyla seminerlerin düzenlendiğini belirtti.

İl genelinde yürütülen eğitim çalışmalarında bu güne kadar birçok okulda öğrenci ve öğretmene yönelik bilgilendirme semineri düzenlendiğini kaydeden yetkililer, terör nedeniyle ülke kaynaklarının boşa harcandığını vurguladı.

Yetkililer, slayt eşliğinde devam eden seminerde zaman zaman öğrencilerin terör ile ilgili sorularını cevapladı. Seminerin sonunda Türk polisi için hazırlanan klip izlettirilirken, klibin etkisiyle salonda bulunan öğrenciler polis olmak için aranan şartları sormak için yetkililerin etrafını sardı.

Seminer hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İdris Karakuş, öğrencilere verilen bu tip seminerlerin çok faydalı olduğuna inandığını belirterek, "Gençlerimiz terör, uyuşturucu ve kötü alışkanlıklar konusunda aydınlatılması ve bilgilendirilmesi gerekmektedir. Seminerde de anlatıldığı gibi teröre ayrılan kaynak ile çocuklarımız çok daha iyi şartlarda eğitim alabilir ve ülkemiz çok hızlı bir şekilde kalkınabilir. Ben bu seminerde emeği geçen başta Ankara Emniyet Müdürü olmak üzere tüm teşkilatına ve sabırla, ilgiyle dinleyen öğrencilerimize teşekkür ederim" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum