Çubuk'ta Satranç Turnuvası

Çubuk'ta Satranç Turnuvası

Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çubuk Belediyesi'nin katkılarıyla Geleneksel 2. Kaymakamlık Satranç Turnuvası gerçekleştirildi.

 

Türkiye Satranç Federasyonu ve Çubuk Kaymakamlığı tarafından, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çubuk Belediyesi'nin katkılarıyla Geleneksel 2. Kaymakamlık Turnuvası gerçekleştirildi.
Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, törende yaptığı konuşmada, ilçede satranç konusunda iyi bir başarı elde edildiğini söyledi.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ve belediyenin bu başarıda büşyük bir payının olduğunu anlatan Şahin, "Sizleri bu alana sevk eden velilerinize ve hocalarınıza çok teşekkür ediyorum. Sizler bugün buradasınız Halil Mutlu'yu bir kısmınız belki bilmiyordur, ama o zirveye çıkmış bir gururumuzdur. Sizlere bugün en önemli bir canlı örnek, isterseniz sizlerde onun gibi olabilirsiniz. Bu ifadelerimle sizlere başarılar diliyorum, emeği geçen bütün arkadaşlarımı kutluyorum" dedi.
Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ise belediye olarak kendilerinin de tüm imkanlarıyla destek olmaya çalıştıklarını söyledi.
Başkan Özden, "Ben herkesi canı gönülden kutluyorum, yarışacak sporcularımıza başarılar diliyorum" diye konuştu.
Başkan Özden, ilçede amatör spor kulüplerine ve bireysel sporlara belediye olarak yaklaşık 70 bin liralık destek olacaklarının müjdesini de verdi.
Konuşmaların ardından ilk hamleyi Kaymakam Şahin, Başkan Özden ve milli sporcu Halil Mutlu yaparak turnuvayı başlattı. 18 hakemin görev yaptığı turnuva 6 ayrı kategori ve 7 tur üzerinden puanlama usulünde yapıldı.
Karşılaşmalarda 2005 ve üstü doğumlular kategorisinde Yiğit Eren Küçük ve Zeynep Kormaz birinci, Arda Şahmaran ve Nerva Yeşilyurt ikinci, Hasan Can Altun ve Beray Yılmaz üçüncü oldu. 2003-2004 doğumlular kategorisinde Furkan Derin ve Nilden Bilge Dinçer birinci, Furkan Erdoğmuş ve Sena Resimci ikinci, Emin Buğra Türkdoğan ve Asude Elif Şimşek üçüncü oldu. 1999-2000 doğumlular kategorisinde Muhammet Alp Tokgöz ve Betül Ökmen birinci, Abdullah Fatih Haliloğlu ve Hilal İrem Akar ikinci, Yunus Karatana ile İrem Damar üçüncü oldu. 2001-2002 doğumlular kategorisinde Ahmet Berk Tokgöz ve Doğa Türkmen birinci, Emre Erdoğmuş ve Rabia Kasap ikinci, Ömer Arslan ve Ayşenur Yılmaz üçüncü oldu. 1998 altı doğumlular kategorisinde ise Aydın Çoşkun, Kadir Çelik, Kübra Teke ve Beyza Korkmaz birinci, Harun Yılmaz ve Enes Topçu ikinci, Recep Tayyip Teke ve Mevlüt Alıcı üçüncü oldu.
 
Turnuvada dereceye girenlere madalyaları Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden ve Çubuk Satranç Koordinatörü Veysel Kılıçarslan tarafından verildi.
Ödül töreninin ardından öğrencilerle ve aileleriyle sohbet ederek başarılarını tebrik eden Kaymakam Şahin ve Belediye Başkanı Özden, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum