Çubuk'ta Santranç Turnuvası

Çubuk'ta Santranç Turnuvası

Çubuk Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen satranç turnuvası düzenlendi.

Çubuk Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen satranç turnuvası, Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu çok amaçlı salonunda 16 okulun katılımıyla gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen satranç turnuvası Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu çok amaçlı salonunda yapıldı. Turnuvaya 16 okuldan toplam 151 öğrencinin katıldığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Mensur Toprak, satranç turnuvasın da küçük beyinlerin güzel çekişmelerine sahne olduğunu vurguladı. Turnuvanın küçükler, yıldızlar ve gençler kategorisinde yapıldığını ifade eden Toprak, ilçede kurulan 1402 Çubuk Gençlik ve Spor Kulübü çatısı altında bu tür faaliyetlerin profesyonel anlamda yapmaya devam edeceklerini belirti.

İlçede yapılan bu tür sportif ve sosyal faaliyetlerin önemine dikkat çeken Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, faaliyetlere katılan tüm öğretmen ve öğrencileri tebrik eder başarılarının devamını diledi.

Düzenlenen turnuva sonucunda, Küçükler kategorisinde birinciliği Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu öğrencilerinden Furkan Özdemir, ikinciliği Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu öğrencilerinden Muhammet Alp Tokgöz, üçüncülüğü ise Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinden Enes Karagöz kazandı. Yıldızlar kategorisinde birinciliği Barbaros İlköğretim Okulu öğrencilerinden Oğuzhan Gündoğdu, İkinciliği Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu öğrencilerinden Yaşar Çağatay ve Üçüncülüğü de Barbaros İlköğretim Okulu öğrencilerinden Abdurrahman Soba kazandı. Gençler kategorisinde ise birinciliği Çubuk Lisesi öğrencilerinden Muhammet Selçuk Çügen, ikinciliği Çubuk Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinden Muhammet Önal ve üçüncülüğü Çubuk Anadolu Lisesi öğrencilerinden Yusuf Kürşat bağ kazandı.
Dereceye giren öğrencilere ödülleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk"ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlama töreninde verileceği belirtildi.

H.Yiğiner

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.