Çubuk'ta ÖSYM'ye katılacak Öğrencilere konferan Verildi

Çubuk'ta ÖSYM'ye katılacak Öğrencilere konferan Verildi

Çubuk'ta "Sınav Stresi Nasıl Yenilir ve Sınav Sorunları" konulu konferans düzenlendi.

Gazi Üniversitesi Gazi Meslek Yüksek Okulu, Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çubuk Lisesi tarafından organize edilen konferans, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün toplantı salonunda yapıldı. Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Feride Bacanlı tarafından verilen konferansta, sınav kaygısı, başa çıkma yolları, davranışı ve sınava hazırlanan öğrenci psikolojisi ele alındı. Öğrencilerin sınav öncesi nasıl bir davranış şekli geliştirmeleri gerektiği, doğru bilinen yanlışlar gibi konuları da içeren konferansa çok sayıda 2009 yılı ÖSYM ye ve SBS" ye girecek öğrenci katıldı.

ÖSYM gibi sınavlara hazırlanan öğrencilerin yaşadığı kaygıların iki sebebi olduğunu belirten Doç. Dr. Bacanlı, ""Birinci sebep bütünüyle gerçek ve akılcı bir temele dayanmaktadır. Ancak ikinci sebep birincisi gibi gerçek ve akılcı bir temele dayanmaz. 'Anneme-babama ne diyeceğim, arkadaşlarımın yüzüne nasıl bakacağım, akrabalarımın önüne nasıl çıkacağım ve tanıdıklarıma karşı mahcup olacağım' gibi düşünceler, sınavlara hazırlanan öğrencinin kaygısını yükseltir"" dedi.

Sınavlara hazırlanan öğrencilerin sınav öncesi kaygılarından kurtulma yolları slayt gösterisi eşliğinde öğrencilere anlatıldığı konferansa sınava girecek öğrencilerin yanı sıra, Gazi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Demet Somuncuoğlu Özerbay, Milli Eğitim Müdürü M. Mensur Toprak, Milli Eğitim Şube Müdürü Salih Kahraman, Çubuk Lisesi Müdürü Ferhat Bilir, okul müdürleri ve sınıf öğretmenleri de katıldılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.