ÇUBUK’TA OKUMA YAZMA SEFERBERLİĞİ BAŞLADI...

ÇUBUK’TA OKUMA YAZMA SEFERBERLİĞİ BAŞLADI...

“Daha Aydınlık Bir Türkiye İçin” Türkiye genelinde “Okuma Yazma Seferberliği” başladı.

Şuayip YAMAN

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen okuma yazma seferberliği kapsamında ilçemiz okullarında açılan okuma yazma kurslarına büyük ilgi var.

 

Okuma-Yazma Seferberliği’ne Çubuk genelinde 207 kişi katılacak. Kursiyerler haftada 5 gün, 2’şer saat olmak üzere toplamda 80 saat kurs görecekler. Bir aksilik olmazsa kurs 27 Nisan’da bitecek. Ve kursiyerler sertifikalarını alacaklar.

 

İlçe Kaymakamı İbrahim ÇENET, Cumhuriyet İlkokulu’nda yaptığı açılış konuşmasında, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve değerli eşi Emine ERDOĞAN Hanımefendi'nin önderliğinde ülke genelinde başlatılan “Okuma Yazma Seferberliğini “ bugün itibari ile ilçemizde de başlatmış bulunuyoruz.

 

Öğrencilik yıllarımızda bir tebeşir bulursak ‘Kara tahta’ya yazıyorduk. Şimdilerde ise ‘Akıllı Tahta’lara bir tuşla yazıyorsunuz. 

 

Tabii ki sizler yazı tahtalarını da kullanabileceksiniz. İnşallah Sertifikaları da vermeye biz geleceğiz.

 

Şu sıralarda ister fakirin, isterse zenginin çocuğu olsun, okuyarak her mevkii gelme hakkı var.” dedi.

 

İlçe Kaymakamı ÇENET;  beraberindeki heyetle Z-Kütüphanesi’ni gezdi. Okul Müdürü Ali BODUR’dan bilgi aldı.

 

Daha sonra Okul’un diğer sınıflarını da gezen İlçe Kaymakamı ÇENET,  Öğretmenler Odası’nda ders yapan öğretmen çocukları ile matematik problemi çözdü.

 

Kütüphanelere büyük önem verdiklerini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat ASLAN ise yaptığı açıklamada, "İlçemizde yeni açılan iki Z-Kütüphanesi ile kütüphane sayısı üç oldu. İlçemizde 46 okulumuz var ve bunların hepsinde de Z-Kütüphane’ye ihtiyaç bulunmaktadır. Bu konuda taleplerimizi ilgili kurumlara gönderdik.

 

“Dilin Kadarsın Projesi” kapsamında ilçemizde bulunan tüm okullarda her gün bir saat kitap okuma uygulaması yapıyoruz." diye konuştu

 

Cumhuriyet İlkokulu’ndaki kursiyer sayısının 18’den 25’e çıkması bekleniyor. Kurs Öğretmeni ise Okul’da Sınıf Öğretmenliği yapan Canan ŞAHİN yeni öğrencilerinden çok memnun..

 

Bazı kursiyerlerin torunları ile kursa katılması Okuma-Yazma Seferberliği’ne ayrı bir renk katmakta...

dscn0751-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.