Çubuk’ta okul servis şoförleri bilgilendirildi

Çubuk’ta okul servis şoförleri bilgilendirildi

Çubuk ilçesinde öğrenci servisi şoförlerine yönelik eğitim toplantısı düzenlendi.

Toplantıya İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Çam, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Durmuş Kıran, İlçe Emniyet ve Jandarma Trafik görevlileri ve şoförler katıldı.

Bilgilendirme toplantısında trafik memuru Harun Yayla tarafından verilen eğitimde, öğrencilerin ulaşımını sağlayan okul taşıtları sürücülerine, trafik kuralları, öğrenci güvenliği, uyulması gereken kurallar ve benzer konularda bilgiler verildi.

Terör kadar can alan trafik kazalarının alınacak bazı tedbirlerle can kaybının önlenebileceğine dikkat çeken Emniyet Müdürü Çam, özellikle de geleceğin teminatı olan çocukları taşıyan servis şoförlerinin, diğer sürücülere nazaran çok daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Toplumun her kesimini etkileyen trafik kazalarında birçok vatandaşın hayatını yitirdiğini ve milyonlarca liralık milli servetin heba olduğuna işaret eden Çam, ‘’Servis şoförlerimizin hem bilgilerini tazelemek, kurallar hakkında bilgi vermek hem de onların sorunlarını öğrenmek ve yerinde çözmek istedik. Geleceğimiz olan çocuklarımız sizlere emanet. Trafik kurallarına mutlaka uyun. Kuralları çocuklara da hatırlatın. Öğrenciler sizleri örnek alıyor. Onlara kötü örnek olacak herhangi bir davranışta bulunmayın. Araç kullanırken çok dikkatli olmalısınız. Toplumun her kesimini etkileyen trafik kazalarında birçok vatandaşımız hayatını yitirmekte, milyonlarca liralık milli servetimiz heba olmakta. Bunun yanı sıra enerji, zaman, iş gücü gibi ekonomik kayıplar ile hava, su, toprak kirliliği gibi çevresel zararlarda meydana gelmektedir’’ dedi.

Öğrencilerin kulaklarında kulaklıkla servis beklemeleri veya servisten inmelerin büyük bir tehlike olduğunu söyleyen Çam, ‘’Son zamanlarda toplumun herkesimin de olduğu gibi öğrencilerimizin kulaklarında kulaklık, ellerinde cep telefonları bulunuyor. Bu davranış trafik kazalarına davetiye çıkartıyor. Bu konuda herkes mutlaka çocukları uyarmalı’’ diye konuştu.    

Konuşmaların ardından soru cevap şekilde devam eden toplantının sonunda 90 servis şoförüne sertifika verilerek, hatıra fotoğrafı çektirildi.

2dsc04417.jpg2dsc04426.jpg2dsc04408.jpgdsc04396.jpg

2dsc04402.jpg2dsc04413.jpg2dsc04410.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.