Çubuk'ta Öğrencilere 'Trafik' Semineri

Çubuk'ta Öğrencilere 'Trafik' Semineri

Çubuk Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliğince öğrencilere 'trafik' konusunda seminer verildi.

Halk Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen seminere, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Komiseri Ali Çolak ve Asayiş Bürosu Komiser Yardımcısı Hüseyin Bayraktar, Yıldırım Beyazıt, Yavuz Selim, Barbaros ve Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri ile öğretmenleri katıldı.

Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu öğrencilerinin Trafik Haftası nedeniyle hazırladığı tiyatro gösterisi, temel ve trafik polisi isimli fıkra ve çeşitli şiirlerin okunduğu program, öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi. Gazetecilerin acil serviste yaralılara sorduğu sorular ve verilen cevaplar salondakileri güldürdü. 9 yaşında trafik kazası geçirdiği için sağ ayağını kaybeden Halil Gediktaşoğlu (56), geçirdiği kaza nedeniyle eğitimini tamamlayamadığını belirterek, tüm öğrencilerin trafik kurallarına uymalarını istedi.

Gösterilerin ardından konuşan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Komiseri Ali Çolak, trafik kurallarına uymanın can ve mal güvenliği açısından önem arz ettiğine dikkati çekti. Ülke genelinde bir hayli fazla olan trafik kazalarına bir çok canın verildiğini söyleyen Çolak, sürücülerin ve yayaların üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde yapmaları gerektiğini belirtti.

Daha sonra slayt ve video gösterileriyle öğrenciler trafik kazalarına karşı uyarıldı. Programın sonunda Komiser Çolak, Yıldırım Beyazıt İlköğretim okulu öğretmen ve öğrencilerine çiçek takdim ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.