Çubuk'ta Öğrencilere Doğru Beslenme Anlatıldı

Çubuk'ta Öğrencilere Doğru Beslenme Anlatıldı

Çubuk İlçesinde öğrencilere "Doğru beslenme yöntemleri ve fiziksel aktivitelerin önemi" konulu konferans verildi.

Ankara Valiliğinin koordinatörlüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediyesiile Ankara Üniversitesi iş birliğiyle başlatılan öğrencilere yönelik 'Doğru Beslenmeye Birlikte Adım Atalım' projesi kapsamında Çubuk Halk Eğitim Merkezi'nde konferans düzenlendi.

Çubuk Yavuz Selim Ortaokulu öğrencilerine yönelik yaklaşık bir aydır sürdürülen eğitimin sonunda gerçekleştirilen konferansa, Ankara Vali Yardımcısı Süleyman Hurrem Aksoy, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Tuncay Acehan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İhsan Yalçınkaya, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Aksoy, sağlıklı beslenme bilincinin çocukların en çok vakit geçirdikleri okullarda verilmesi amacıyla projeyi başlattıklarını söyledi. Projeye Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı ile sivil toplum kuruluşlarının destek verdiğini hatırlatan Aksoy, projenin kararlılıkla devam ettiğini anlattı.

Eğitim ve öğretim alanında birçok gelişme olduğunu ve önemli yatırımlar yapıldığını anımsatan Aksoy, bunun yanında geleceğin teminatı olan çocukların sağlığını korumak için çeşitli tedbirler alarak bu yolda projeler geliştirdiklerini ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İhsan Yalçınkaya ise, 2 bin 370 okulda 65 bin öğretmen ve bir milyona yakın öğrenciyi bu konuda bilgilendirmeye çalıştıklarını, gelecek yıl bunu daha da yaygınlaştıracaklarını söyledi.

Sağlıklı beslenme üzerine önemli bilgilerin aktarıldığı konferans, öğretmenler ve öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.

Konferansta, Başkent Üniversitesi öğretim görevlilerinden Doç. Dr. Hayri Boran Yosmaoğlu, Güven Hastanesi doktorlarından Yrd. Doç. Evim Güngör ile Ankara Üniversitesi öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Ufuk Tansel Şireli, hijyen kuralları, doğru beslenme ile fiziksel aktivitelerin önemi konularında doğru bilinen yanlışlar, beslenme ile ilgili medyada bilgi kirliliği gibi konular hakkında bilgiler sundu.

Konferansın ardından çocuklara kuru meyve ile sebze suyu ikram edilirken, projeye destek olan kamu kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerine teşekkür belgeleri ile çeşitli hediyeler verildi.

Konferansın sonunda Ankara Vali Yardımcısı Aksoy, Kaymakam Şahin ve Başkan Acehan, kağıt rölyef ve ahşap oymacılık sergisinin açılışını yaparak, birlikte sergiyi gezerek yetkililerden bilgi aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.